Üzleti tippek

Egyszerűsödne az uniós vállalkozások adózása

admin
admin

2006. 01. 11. 11:46

Az európai kis- és közepes vállalkozások üdvözölték az Európai Bizottság javaslatát, hogy a külföldön is tevékenykedő kisvállalkozásoknak csak saját államuk szabályai szerint kelljen adózniuk.

Az európai kkv-k szövetségének, az UEAPME-nak az elnöke, Gerhard Hümer úgy vélte, hogy a jelenlegi szabályok a határon átnyúló adózásra olyan bonyolultak, hogy egyáltalán nem csoda, hogy a kisvállalkozások mindössze 3 százaléka folytat tevékenységet egy másik államban is, mint a sajátja. Hümer szerint az új európai bizottsági javaslatok megoldanák ezt a problémát.

Kovács László adóügyi biztos azt javasolta, hogy a tagállamok kössenek egymással két- vagy többoldalú megállapodásokat, amik lehetővé tennék, hogy a másik országban is ténykedő kkv-knak csak származási országuk adóhatóságával kelljen megbirkózniuk, annak az országnak a szabályai szerint, a bevételeket pedig az érintett államok aztán megosztanák egymás közt.

A jogszabályalkotást nem igénylő rendszer öt évig működne, aztán helyébe lépne egy harmonizált rendszer, ami közös alapra helyezné a vállalati adózást az egész Európai Unióban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A Facebook logo is seen on an iPhone in this photo illustration on November 20, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.