Üzleti tippek

A pénzügyi tárca is vizsgálja a Magyar Vizslát

A hét végi politikai vihar után tovább gyűrűzik a Magyar Vizsla – a közpénzek elköltését figyelő, rendszertelenül megjelenő kiadvány – körüli politikai hercehurca. A csatába a Pénzügyminisztérium is beszállt.

A pénzügyi tárca vizsgálatot rendelt el a Magyar Postánál annak érdekében, hogy tisztázza a Magyar Vizslával kapcsolatos, vasárnap felmerült félreértéseket. A posta a hatályos jogszabályoknak megfelelően minden általa terjesztett lap esetében bekérheti a lapot, hogy annak tartalma ne ütközzön a sajtótörvényben foglaltakkal. Ezt, a faxon átküldött anyagot hozta nyilvánosságra Újhelyi István a szocialista párt alelnöke, aki szerint a fax a Rogán Antal Fidesz kampányfőnök titkárságáról érkezett.


A pénzügyi tárca az állami tulajdonú Magyar Posta Rt.-nél a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt. felügyeletét látja el, s ezen az alapon rendelhet el vizsgálatot – mondta el a FigyelőNet kérdésére Pichler Ferenc, a pénzügyi tárca szóvivője. A vizsgálat során azt ellenőrzik, hogy honnan érkezett a Magyar Vizslát tartalmazó fax a Magyar Postához. A vizsgálat a lehető legkorábban le fog zárulni – tette hozzá Pichler.


Vasárnapi botrány


Vasárnap a Magyar Vizsla című kiadvány következő számába szánt egyik oldal elfaxolt másolatát mutatta be sajtótájékoztatóján Újhelyi István, a szocialista párt alelnöke. A megmutatott másolaton feladóként Rogán Antal titkársága van feltüntetve, és a titkárság faxszáma látható rajta.


Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz Szentkirályi utcai székházából a Magyar Postához faxolták el ezt az oldalt, amelyet az előkészítő munkák idején valószínűsíthetően Rogán Antal is láthatott.
Újhelyi szerint ez egy negatív kampány része, ugyanakkor emlékeztetett a Sólyom László újévi beszédére adott fideszes reagálásra, amelyben a nagyobbik ellenzéki párt egyetértett az államfő beszédének minden gondolatával, így a negatív kampány kerülésével is. Bár szerinte “voltak és vannak, akik szavakban mindig minden jóval egyetértenek, és aztán mást tesznek”.


Hamisítás?


A Fidesz szóvivője “nyilvánvaló hamisításnak” nevezte azt az Újhelyi István szocialista politikus által közzétett dokumentumot. Szerinte “a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy párt dokumentumokat, iratokat hamisítson, s majd azokra hivatkozzon”.


A konkrét üggyel kapcsolatban elmondta: december 23-ától a Fidesz iroda zárva volt, minden munkatársuk szabadságát töltötte. Az ominózus napon Rogán Antal pedig külföldön tartózkodott, így nyilvánvalóan hamisítás történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik