Üzleti tippek

Garantált hitelek vállalkozásoknak

Ingyenes és automatikus garanciavállalást biztosít az Európai Beruházási Alap (EIF) fejlesztési hitel felvétele esetén a kis- és középvállalatok számára a HVB Bankkal megújított szerződés alapján.

Az EIF a kkv-k hitelhez jutásának támogatására – az Európai Közösség különösen kis- és középvállalkozások számára létrehozott Többéves Vállalati és Vállalkozási Programjának keretében – garanciát vállal a HVB Bankon keresztül igénybe vett fejlesztési hitelekért.

Az EIF garanciavállalásról megújításra került keretmegállapodása lehetővé teszi, hogy a HVB Bank igen kedvező feltételrendszer mellett biztosítson finanszírozási forrást olyan vállalkozásoknak, amelyek nem rendelkeznek elegendő biztosítékkal hitel felvételéhez. Az EIF garanciavállalása nem jelent többletköltséget, illetve nem igényel külön ügyintézést sem, mivel a szolgáltatás ingyenes, és a feltételeknek megfelelő ügyletek esetében automatikus. Az Európai Beruházási Alap a hitel tőkeösszegének és kamatainak 50 százalékára vállal garanciát.

A lehetőség minden olyan kis- és középvállalkozás számára nyitott, amelynek árbevétele legfeljebb 50 millió euró, és alkalmazottainak létszáma nem haladja meg a 100 főt a hitelszerződés aláírásának időpontjában. A hitel futamideje háromtól tíz évig terjedhet. A hitel célja telephely-létesítés vagy korszerűsítés, illetve tárgyi eszközök és immateriális javak beszerzése is lehet.

A HVB Bank Hungary Rt. 2007. június 30-ig hosszabbította meg keretmegállapodását az Európai Beruházási Alappal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik