Üzleti tippek

Dojcsák Dániel „Az év informatikai újságírója 2005″

admin
admin

2006. 01. 03. 00:00

Dojcsák Dániel, az SG Informatikai és Tudományos Hírmagazin online szerkesztőjének ítélte oda a bíráló bizottság „Az év informatikai újságírója„ díjat.

A kitüntetettet minden évben olyan újságírók közül választják ki, akik sokat tesznek az informatika népszerűsítéséért, átfogó képet festenek a magyarországi informatikai ágazatról, illetve jelentős, a nagyközönséget érintő hazai szakmai újdonságot mutatnak be.

A hagyományteremtő céllal, évente kiosztásra kerülő, az Atigris Informatika Rt. által létrehozott díjat a jövőben nemcsak pályázat útján lehet elnyerni, a független bíráló bizottság tagjai is állítanak majd jelölteket.

Dojcsák Dániel így ír magáról röviden:

Utazónak tartom magam, aki a nemcsak a kilométereket rója, hanem az élet színterei között is állandó mozgásban van. Debrecenben születtem, Nyíregyházán nevelkedtem, Egerben élek és Budapesten dolgozom. Az újságírás szakmám is és hivatásom is egyben, ami szerencsés helyzet, hiszen az Eszterházy Károly Főiskola kommunikáció szakán ha minden igaz megtanultam elméletben mindent a zsurnalizmusról, bár azt gondolom, hogy maximum a hírszerkesztést lehet tanulni. Az nem is az erősségem. Az SG.hu Hírmagazinhoz néhány évvel ezelőtt csatlakoztam először, amikor Nyerges Tibor főszerkesztő egy internetes chaten megkeresett és megkérdezte mit csinálok, mert kellene csütörtökre egy cikket írni. Természetesen elvállaltam és szép lassan egyre többet, egyre gyakrabban és egyre érdekesebb témákról írhattam. Tele vagyok ambíciókkal, lelkesedéssel és úgy látom hamar képes vagyok akklimatizálódni a firkászok látszólag gondtalan életéhez. Mivel nemrég egy hosszú szerelem után agglegény életet kezdtem, ezért dolgozni is dolgoznék többet. A jövőre nem sokat gondolok (még), amíg lehet addig a carpe diem vonalat követem, mert még megtehetem.

Újságírás terén most azt csinálhatom, amit mindig is szerettem volna. Hat éves koromban kaptam először egy Commodore +4-es gépet, majd 8 éves koromban az első PC-met egy 4,74Mhz-en működő XT-t. Innentől kezdve az informatika, számítástechnika mindennapjaim részeivé vált. A számítógép, majd később az Internet is nélkülözhetetlen eszközévé vált a problémamegoldásaimnak, tanulmányaimnak, szórakozásom egy részének is és végül a munkámnak is. Azt hiszem az egyik legjobb tulajdonságom a rendszerben látás és a problémamegoldás készsége. Ugyanakkor a verbalitás, a beszéd, az írás mind gyerekkorom óta jellemez. Valami hiba folytán nem nőttem ki a miért? korszakomat, talán emiatt szerettem volna mindig is újságíró lenni.

Atigris Informatika Rt.
1119 Budapest, Etele út 57.
Tel.: 206-1996
Fax.: 206-2008

Email: adminisztracio@atigris.hu
WEB: www.atigris.hu

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.