Üzleti tippek

Nem lesz jelentősebb leépítés a Duna TV-nél

Nem tervez további jelentősebb leépítéseket a Duna Televízió - nyilatkozta Cselényi László elnök az MTI-nek kedden. A vezető minőségi cserékről tart elképzelhetőnek, amelyek azonban nem érinthetnek többet kéttucat munkatársnál.

Februári megválasztása után Cselényi László arról beszélt az MTI-nek, hogy az akkori, mintegy 450-es létszámot harmadával faragná le, ám végül alig 90 munkatárstól vált meg a Duna Televízió.

A Magyar Rádió mintegy 1700 belsőse közül száz nyugdíjas elbocsátására tett javaslatot az intézmény két ügyvezetője e hónap elején, ám a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma megtorpedózta a lépést.

Október közepi bejelentés szerint 217 munkatárs elbocsátását tervezte a közszolgálati médium, amelynek menedzsmentje később 176-ra módosította ezt a számot; a mintegy 1700 embert foglalkoztató MTV-ben nyáron már volt egy elbocsátási kör, akkor 98 munkatárstól váltak meg.

Az MTV tavaly ősszel elfogadott reorganizációs terve 2004-re 75, az ideire 425, jövőre további 200 dolgozó leépítését írja elő, ám a tavalyi létszámcsökkentést – az ehhez szükséges forrás hiányában – nem hajtotta végre az MTV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik