Üzleti tippek

Nullszaldós a Duna Televízió

A jelentős mértékű megtakarításoknak köszönhetően nullszaldóval zárja idei évét a Duna Televízió – mondta el Cselényi László elnök az MTI-nek.

A költségek lefaragása nélkül félmilliárd forint lett volna a veszteség – közölte az elnök, hozzátéve, hogy ez egyenlő arányban lett volna tavalyról áthozott és idén keletkező hiány. Mint mondta, a létszámleépítés, a teljesítés nélkül kifizetések leállítása mellett azzal érték el a megtakarítást, hogy elnökségének kezdete óta külső cégek támogatása helyett csak koprodukciós filmekhez nyújt anyagi támogatást a közszolgálati médium, hiszen „első a saját műsor”.

Februári hivatalba lépésekor az elnök arról beszélt az MTI-nek, hogy mire a mandátuma lejár, évi több mint egymilliárd forintos megtakarítással számol az idén kilencszer ekkora összegből gazdálkodó társaságnál.

Októberben nyilatkozott úgy Szekeres László gazdasági alelnök, hogy a visszafogott költések miatt annak ellenére reális a nullszaldós zárás, hogy az év végi ünnepek idején futó műsorok jóval költségesebbek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik