Üzleti tippek

A kuratórium elhatárolódott saját elnökétől

Elhatárolódott hétfői ülésén a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma attól a bírósági beadványtól, amelyet saját elnöke nyújtott be a közszolgálati médium nyáron lejárt mandátumú elnökének szerződésével kapcsolatban.

A Gellért Kis Gábor által vizsgálni kért szerződést elnökként megkötő Szadai Károly, mostani elnökhelyettes kezdeményezte határozat szerint a testület „kinyilvánítja, hogy nem adott felhatalmazást a kuratórium elnökének arra, hogy bírósághoz forduljon” Kondor Katalin megbízási szerződése ügyében. A határozatra 14-en, kilenc tartózkodás mellett mondtak igent.

Az ülés kezdetén Gellért Kis Gábor csupán annyit közölt, hogy „törvény adta felügyeleti jogkörében eljárva” fordult a Fővárosi Bírósághoz, ám a menet közben elhangzottakból kiderült: a szerződés „kárpótlással” kapcsolatos passzusa miatt kért semmisségi eljárást.

Ezen kitétel szerint mandátumának lejárta után az elnök egy évig – korábbi fizetésének ellenében – nem szerződhet más médiumhoz, Kondor Katalin azonban a mai napig a Magyar Rádió alkalmazásában áll; Gellért Kis Gábor szerint ez a szerződésében kikötött juttatás 24 millió forintjába kerül az intézménynek.

A testület megszavazta azt is, hogy következő ülésén tekintsen át minden, a kuratórium nevében kötött, „vitatott” munkaszerződést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik