Üzleti tippek

Üzlet&Siker Gála 2005

Az Üzlet&Siker idei minősített vállalkozásai november 25-én az Iparművészeti Múzeumban megrendezett gálavacsorán vették át elismerő oklevelüket, illetve díjaikat.

A fődíjat átadó Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára és Endrei Judit, a televízió képernyőjéről ismert műsorvezető egyaránt kissé megilletődött ezen a november végi péntek estén.

Az Iparművészeti Múzeum gyönyörű szecessziós csarnokában rendezett, színvonalas gálaműsor részeként, méghozzá az est fénypontjaként került sor az Üzlet&Siker minősített kis- és középvállalkozói díjainak átadására. A közel háromszáz megjelent vendég, s köztük a 28 minősített kis- és középvállalkozás vezetője egy percre tanúja lehetett annak, mi is a sokat emlegetett, ám nehezen megfogható titok, ami a sikeres üzlethez kell.

E titkot nem egy tapasztalt öreg róka, hanem a fődíjas, huszonéves vállalkozó, a Metalobox Kft. ügyvezetője árulta el a közönségnek. Major Péter a pódiumon alaposan zavarba jött: kurta-furcsa, megilletődött kamaszt idéző, köszönőbeszéde azonban mégis hatalmas sikert aratott. Ő pedig a szimpátiát ügyes érzékkel kihasználva a pillanatnyi csendben ráadásként másodjára is elmondta a kis cég megmosolyogni való, mégis jól működő filozófiáját: „Szekrényeink jók. Gyorsan kivisszük őket. Nálunk csinos lányok veszik fel a telefont.”


Üzlet&Siker Gála 2005 1

Ezek után a Metalobox Kft. ifjú vezetője nagyobb tapsot kapott, mint a fantasztikus hangú Tóth Vera. Pedig az énekesnő egészen kitűnő, több mint félórás műsorral emelte az est fényét. S ekkor már mindenki számára világossá vált, mi is a siker titka. Dióssy államtitkár úr kérdésére, hogy miként is lehetséges egy látványos aligha mondható tevékenységgel, fém öltözőszekrények értékesítésével virágzó üzletet felépíteni, mindenki választ kaphatott. Csupán egy őszinte, a munkáját szívvel-lélekkel végző, nem mindennapi egyéniség (s persze egy mögé felsorakozott összetartó csapat) szükséges hozzá.

Ezt a hozzáállás persze nem csak a fődíjasra, hanem a kilenc különdíjas, s a további 18 minősített kis- és középvállalkozás vezetőjére is jellemző.


Üzlet&Siker Gála 2005 2

A részvevők így nem csupán luxus körülmények közt felszolgált és elfogyasztott kitűnő ételeket, hanem az egytől egyik színes cégvezető egyéniségek társaságát is élvezhették ezen az ünnepélyes estén. A körülmények pedig valóban igen kellemesek voltak: a szervezők kitettek magukért.

A projekt vezetője, Nagy Zoltán Péter rövid megnyitóbeszéde után a már említett Tóth Vera produkciója következett. Az első Megasztár győztesét, a 2004-es év hangját gyakorlatilag az egész ország ismeri, még a zene iránt kevéssé fogékonyak is felkapták a fejüket, amikor a televízióban énekelt. A gálaest résztvevői azonban szerencsésebbek voltak. Élőben hallgatva ugyanis az énekesnő hangja – talán nem túlzást azt állítani – életre szóló élmény. Valószínűleg azok is sokáig emlékezni fognak rá, akik egy hosszú hét fáradságos munkája után kissé fáradtan üldögéltek, a vacsorát várva. Tóth Vera első hangjai után láthatóan őket is magával ragadta az előadás.


Üzlet&Siker Gála 2005 3

A páratlan kulturális élményt páratlan kulináris élvezetek követték. A kötelező libamájas előételt gondosan elkészített tejszínes gombás pulykamell egészítette ki, s a szervezők a vegetáriánusokról sem feledkeztek meg. Igaz akadt olyan reforméletmód kedvelő, akinek már nem jutott a vegetáriánus menüből. Az apró bakin felülemelkedhetett az is, aki lemaradt a vega menüről, mert az ízek élvezetét javítandó igen kellemes vörös- és fehérbort szolgáltak fel a pincérek. Mindeközben színvonalas élőzene adott hátteret a kerek asztaloknál régi és új ismerősökkel kezdett csevegéseknek.

A díjak átadására – ahogy az előkelő gálaesteken lenni szokott – a fogások közti szünetekben került sor. A fenséges desszertek elfogyasztása után a hivatalos gálaműsort végül az operaház és a Madách Színház fiatal táncosaiból alakult KFKI tánccsoport LGT számokra koreografált, sajátos hangulatú műsora zárta. A musical-szerű táncprodukció napjaink kíméletlen üzleti világába vezette a nézőt. „Nem adom fel, míg egy darabban látsz, nem adom fel, míg életben találsz, nem adom fel, míg nem robbanok szét, míg akad egy kerék, mi tovább vihet még, mi tovább forog még…”


Üzlet&Siker Gála 2005 4

A táncparketten egymásnak feszülő, aktatáskával „verekedő” öltönyös üzletemberek valóban gondolatébresztő előadást varázsoltak a színpadra. Nem egy résztvevőt nyilván rosszabb emlékű tárgyalásira, a véget nem érő, néha igen kíméletlen versenyben, konkurenciaharcban eltöltött hétköznapokra emlékeztetett a drámai és ironikus, üzenetértékű előadás.

A műsor után oldott légkörben, kitűnő koktélok társaságában folytatódott tovább a kötetlen beszélgetés. Az üzleti kapcsolatok ápolására is szolgáló remek alkalmat csak az elmaradhatatlan tombola szakította meg.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett Üzlet&Siker Gála a műsor és a hely színvonalában is megközelítette az „elitklub” hasonló eseményét, a Figyelő TOP 200 Gálát, ahol persze nem a kisvállalatok, hanem az ország legnagyobb, százmilliárdokban gondolkodó vállalati vezetői találkoznak évről évre.

Az Üzlet&Siker Gálát minden bizonnyal jövőre is kötetlenebb és családiasabb, kellemes hangulat fogja jellemezni – a színvonalas műsorok és a cseppet sem kevésbé emlékezetes találkozások mellett. Az Üzlet&Siker gálaestjén jövőre is elegendő lesz a sötét öltöny, a kisestélyi, s nem muszáj szmokingot venni vagy kölcsönözni. Kivéve persze azt az esetet, ha a cég időközben átlépi a 20–30 milliárd forintos bevételi határt. Mert akkor már nem ide, hanem a Figyelő TOP 200 Gálára kap meghívást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik