Üzleti tippek

Unitef ’83 Rt.: Mérnöki munka

Az Unitef '83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Részvénytársaság (Unitef '83 Rt.) 1983 óta foglalkozik mérnöki létesítmények tervezésével és a hozzá kapcsolódó műszaki fejlesztésekkel.


Unitef ’83 Rt.: Mérnöki munka 1

Szórádi Róbert

Nagy hagyományú cég az Unitef ’83 – fordulunk Szórádi Róbert elnök-vezérigazgatóhoz.

Valóban, az Unitef ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Részvénytársaság (Unitef ’83 Rt.) 1983 óta foglalkozik mérnöki létesítmények tervezésével és a hozzá kapcsolódó műszaki fejlesztésekkel. Az alapítók célja egy olyan független, magas szakmai színvonalon dolgozó mérnöki iroda létrehozása volt, mely megfelel az egyre növekvő szakmai igényszinten megvalósuló beruházásokkal szemben támasztott követelményeknek. A vállalkozás előbb kft.-vé alakult át, majd 1995-ben zártkörű részvénytársasággá, és az átalakulása óta eltelt időben is megőrizte gazdasági és politikai függetlenségét, így a cég részvényeinek száz százaléka a vezetők tulajdonában van.

Magának a cégnek számos vállalkozásban van tulajdonrésze.

Az Unitef ’83 Rt. résztulajdonosa az Unitef-Szalamandra Mérnöki Iroda Kft.-nek, amely a kapacitás rugalmas bővítését teszi lehetővé, résztulajdonosa továbbá az MT3 Kft.-nek, az Alagútterv Kft.-nek, valamint a Consultant Kft.-nek. Ezek alaptevékenységet kiegészítő feladatok végzéséhez nyújtanak megfelelő keretet.

Miért neveztek be az Üzlet&Siker minősített vállalkozása pályázatra?

A kihívás és a hazai piacon való szakmai megmérettetés iránti igény vezérelte cégünket az Üzlet&Siker pályázatára készített anyag benyújtása során. Úgy gondoljuk, a siker elsődleges feltétele, hogy cégen belül mindenki számára pontosak és érthetőek legyenek a célok, közös erővel és együttműködve küzdjenek értük és érjék el azokat. Ehhez azonban az is szükséges, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a cégen belüli és kívüli változásokat, tisztában legyünk velük, és kezeljük őket.

Unitef ’83 Rt.

• Alapítva: (1983) 1991
• Cégforma: Kisszövetkezet, Kft., Rt.
• Vezető: Szórádi Róbert (51 éves, BME Építőmérnöki kar)
• Profil: mérnöki létesítmények tervezése
• Árbevétel: nettó 4,9 milliárd
• Alkalmazottak száma: 92
• Működési terület: Magyarország
• Korábban nem indult a pályázaton

A pályázaton való részvétel lehetőséget teremt arra, hogy az Unitef ’83 Rt. szembesüljön piaci helyzetével és az általa felállított célok hatékonyságával. A szakmai piacon nap mint nap megmérettetünk, versenyzünk, most reményeink szerint szélesebb körben, a középvállalkozások körében is.

Milyen hatással lehet a cég jövőjére a most elnyert díj?

Úgy vélem, a díj pozitívan befolyásolja a cég jövőjét, hiszen növeli a presztízsét.

Olvastak-e valami váratlant abban, ami a versenyképességi auditban volt leírva az Önök cégéről?

Az audit eredménye nem lepett meg minket. Azt mondhatom: nagyjából azt a képet mutatja, amit kialakítottunk magunkban a vállalkozásunkról.

Ön szerint versenyképes lehet Európában egy magyar kkv?

Feltétlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik