Üzleti tippek

Az ORTT aggódik a rádióért

admin
admin

2005. 12. 15. 16:27

Az Országos Rádió és Televízió Testület aggodalmát fejezi ki a közszolgálati rádió elnökének megválasztása körül kialakult és a mai napig rendezetlen helyzet miatt – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A médiatörvény és a Magyar Rádió alapító okirata sem tartalmaz rendelkezést az elnöki pályázatra vonatkozó eljárás lebonyolításának időtartamáról. A Magyar Rádió folyamatos és zavartalan működésének érdekében azonban a testület létfontosságúnak ítéli, hogy az elnöki poszt mielőbb betöltésre kerüljön.

A médiatörvény a közszolgálati műsorszolgáltatók alapító és tulajdonosi jogait gyakorló közalapítványokat a közszolgálati műsorszolgáltatás biztosítására, függetlenségének védelmére hozta létre. A közalapítványnak – illetve kezelőszervének, a kuratóriumnak – mint a részvénytársaságok tulajdonosi jogait gyakorló szervnek kiemelt felelőssége a közszolgálati műsorszolgáltatás folyamatos, kielégítő és színvonalas működésének biztosítása.

A testület álláspontja szerint az elnöki pályázat benyújtási határidejének június 19-i időpontra történő elhalasztása a hosszú ideje fennálló jogbizonytalanság legitimációját jelenti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.