Üzleti tippek

Magyarmet Bt.: Európának európait

Magyarország vezető precíziós öntödéje a Magyarmet Finomöntöde Bt., nemzetközileg elismert, beépítésre kész komponensek beszállítója, amelyeket a feldolgozóipar legkülönbözőbb ágazatai alkalmaznak.












Magyarmet Bt.: Európának európait 1


Magyarmet Bt.: Európának európait 2
Győri Imre
Magyarmet Bt.: Európának európait 3

A konstrukciótól a szállításig teljes körű szolgáltatást nyújt vevőinek a precíziós öntészet területén: a növekvő igények alapján az öntvények felületkezelésén túl (ide értve a pácolást, passziválást, porfestést, lakkozást, galvanikus, illetve tűzihorganyzást) komplett mechanikus megmunkálást is kínál, egészen a beépíthető alkatrészig.

Természetesen hosszú út vezetett idáig – mondja Győri Imre ügyvezető igazgató, aki 2003-ban vette meg az öntödét akkori német tulajdonosától.

Az eredetileg 1981-ben alakult precíziós öntöde már a nyolcvanas évek közepére Magyarország vezető finomöntödéjévé fejlődött, növekvő exportrészesedésnek köszönhetően. A privatizáció során pedig 1993-tól került éppen egy évtizedre a német Schmidt + Clemens GmbH. & Co nemesacél csoport irányítása alá.









Magyarmet Bt.: Európának európait 4

 

Magyarmet Finomöntöde Bt.


• Alapítva:1993
• Vezető: Győri Imre ügyvezető igazgató (1943, kohómérnök)
• Profil: acélöntészet
• Árbevétel: 1331 millió (2004), elsősorban öntvények értékesítéséből származik
• Alkalmazottak száma: 119 (átlagos statisztikai létszám; 2004)
• Működési terület: Bicske
• Többször pályáztak már sikerrel költségvetési pályázatokon (ISO-támogatás, Cad-Cam System bevezetése, prospektustámogatás, műszaki fejlesztés-technológia bevezetése, exporttámogatás)

Magyarmet Bt.: Európának európait 4
Magyarmet Bt.: Európának európait 3

A mai tulajdonos a vállalat sikerét elsősorban abban látja, hogy termékeik magas hozzáadott értékkel egyedi igényeket elégítenek ki, s ebben döntő része van szakmai tapasztalataiknak. Kiemelte, hogy fontos része az értékesítési politikának a folyamatos együttműködés, kapcsolattartás a vevőkkel, a tervezéstől kezdve egészen az értékesítésig.

A mostani minősítésről szólva Győri Imre elmondta: az elért eredmények jogosították fel arra, hogy megméressék magukat az Üzlet&Siker pályázatán. Nem elég, ha csak az öntödében dolgozók tudják, milyen eredményes a cégük, szükség van arra, hogy mások szemével is lássák a tevékenységüket. Annál is inkább, mert ha ez a külső megítélés pozitív, további ösztönzést adhat mind a vezetésnek, mind a munkatársaknak, hogy jó úton haladnak. Arról nem beszélve, hogy az elnyert díjat vevői körben „sem kell szégyellniük”, csak erősíti a már korábban kialakult bizalmat a Magyarmet öntvényei iránt.

Győri Imre a pályázat beadásakor bízott abban, hogy az általuk bemutatott számok a céget nem ismerő auditálókra is pozitív benyomást tesznek, bár – tette hozzá – egy pályázat eredményét természetesen nem lehet előre kiszámítani. Arra azonban törekedni lehet, amit a saját példájuk is mutat, hogy egy magyar kkv is eredményes legyen a globalizált világban. Igaz, ehhez folyamatos fejlesztés szükséges mind a műszaki, mind az emberi tényezőket tekintve. Az elismerés további erőt ad, hogy valóra válthassák jelszavukat: Európának európai öntvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik