Üzleti tippek

Kevesebb mint egy év, több mint száz ügyfél

Magyarországon már száznál is több ügyfél választotta az SAP Business One rendszert vállalati folyamatai racionalizálására.

Az SAP Hungary mintegy egy évvel ezelőtt, 2004 novemberében kezdte értékesíteni Magyarországon a kis- és középvállalatoknak szánt integrált vállalatirányítási szoftverét. Az elmúlt 12 hónapban már több mint száz ügyfél választotta az SAP Business One-t vállalati folyamatai ésszerűsítésére.

Az SAP Business One egyértelműen sikeres piaci bevezetését egyéves előkészítés előzte meg. Az SAP felmérte, hogy a közepes- és kisvállalatok elvárásai mennyiben különböznek a nagyvállalatokétól, majd ez alapján alakította ki megbízható partnervállalati körét. Az SAP Business One-t ma már közel 30 bevezető partner forgalmazza. A siker tehát nem önmagában az SAP szoftver érdeme, hanem nagyban köszönhető az SAP és a minősített partnervállalatok közötti szoros együttműködésnek is.

A kis- és közepes vállalatok számára létkérdés, hogy az egyre élesedő piaci versenyben képesek legyenek lépést tartani a technológiai fejlődéssel, amelynek segítségével versenyelőnyre tehetnek szert. Az SAP célja, hogy a kis- és közepes vállalatok olyan rendszert alkalmazzanak, amely optimalizálja az üzleti folyamatokat, csökkenti a működési költségeket, és segíti a vállalkozásokat abban, hogy megtartsák régi, bevált ügyfeleiket és újakat szerezzenek. Az SAP Business One magában egyesíti mindezen tulajdonságokat, így csökkenti a teljes rendszerköltséget, növeli a nyereségességet, és mivel kifejezetten az üzleti fejlődés támogatására alakították ki, így jobb befektetés-megtérülést eredményez.

A szoftver folyamatos fejlődését mutatja, hogy már itthon is a második verziót használhatják az ügyfelek. Az új verzió megjelenésével az alapszoftver több területen is bővült, de természetesen az SAP Business One-hoz az elmúlt év során a bevezető partnerek is készítettek egyedi megoldásokat, így van már például PDA-n keresztül elérhető mobil-kliens megoldás vagy bérszámfejtő modul is.

Az SAP tapasztalatai azt mutatják, hogy az SAP Business One értékesítésének területi megoszlását illetően felhasználóik közel fele fővárosi. A mintegy száz ügyfél 50%-a a kereskedelmi és szolgáltatói szektorból érkezett, ám találhatóak közöttük elektronikai és high-tech iparban, építőiparban és FMCG ágazatban működők is. Ezenkívül használják a szoftvert a médiában, a szállítmányozás területén, a távközlésben, sőt, még egy magánkórház is megvásárolta az SAP Business One-t.

„Az elmúlt egy évben elért sikerekben az is nagy szerepet játszik, hogy nemcsak egy jó szoftvert kínálunk, hanem megfelelő partnerhálózattal is rendelkezünk” – nyilatkozta Kézdy Gergely, az SAP Business One értékesítési menedzsere. „Az ügyfelek visszajelzései pozitívak, s maga az a tény, hogy több mint száz SAP Business One-t installáltak az elmúlt alig egy év alatt, igazolja, hogy valós igény van a piacon egy ilyen szoftverre” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik