Üzleti tippek

Gravoform Kft.: Egy rutinos díjas

Családi vállalkozásnak indult 1991-ben a Gravoform Kft., azzal a céllal, hogy a vizuális kommunikáció terén kielégítse a környezeti, építőipari és egészségügyi beruházások egyre növekvő, jogos igényeit.












Gravoform Kft.: Egy rutinos díjas 1


Gravoform Kft.: Egy rutinos díjas 2
Winkler Ferenc
Gravoform Kft.: Egy rutinos díjas 3

Winkler Ferenc ügyvezető szerint szándékuk realitását az elmúlt évek egyértelműen igazolták. A hárommillió forint alaptőkével bejegyzett cég mai alaptőkéje 10,7 millió, könyv szerinti vagyona pedig több százmillió forint. Piaci helyzetük megalakulásuk óta szilárd, vevőkörük stabil. Felméréseik igazolják, hogy visszatérő ügyfeleik aránya közel 70 százalékos.

Innovációs tevékenységüket több szabadalmuk és ipari mintaoltalmi bejelentésük is igazolja.

Az 1998-ban kifejlesztett intarziás feliratgyártási technológiáért 1999-ben a Magyar Innovációs Nagydíjjal tüntették ki a céget. 2000-ben a gazdasági minisztertől vehettek át elismerést az ipari formatervezés terén végzett munkáért. 1999-ben vásárolt és céljaiknak megfelelően felújított telephelyüket 2000-ben Budapest építészeti nívódíjával tüntették ki. 2002-ben GravoPlex felirati rendszerükkel elnyerték a Magyar Termék Nagydíj elismerő oklevelét, 2003-ban az általuk szabadalmaztatott pénz- és értékzáró plomba családdal a Magyar Termék Nagydíjat. A szakma szereplői közül elsőként vehették át 2003-ban a Nemzeti Minőség Díj elismerő oklevelét.

Azért neveztek be az Üzlet&Siker pályázatára, mert örülnek minden olyan megmérettetésnek, amely segít az eligazodásban, szeretnek tisztában lenni azzal, hogy mi „látható” belőlük azoknak a szempontoknak a tükrében, amelyek legtöbbjével csak ritkán szembesítik önmagukat. Emellett jólesik büszkének lenni, s ez „vizsgák” nélkül nem lehetséges (főleg ajándékba), ezért keresik is a bizonyítás lehetőségeit.









Gravoform Kft.: Egy rutinos díjas 4



Gravoform Kft.


• Alapítva: 1991
• Vezető: Winkler Ferenc (52 éves, főiskola)
• Profil: feliratok, felirati rendszerek gyártása
• Árbevétel: nettó 406 millió (2004)
• Alkalmazottak száma: 20
• Működési terület: Magyarország
• Eddig két alkalommal volt az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása, egy alkalommal különdíjas

Gravoform Kft.: Egy rutinos díjas 4
Gravoform Kft.: Egy rutinos díjas 3

Winkler Ferenc ügyvezető úgy véli, a mostani elismerés mindenképpen növeli a cég presztízsét a partnerek, a megrendelők szemében. Hozzájárul a dolgozói elégedettséghez, a vállalati kultúra fejlődéséhez. Segíti a belső kommunikációt és a sikerorientált közösség motiválását.

A versenyképességi audit eredménye nem volt meglepő számukra. Néhány kérdésben szívesen „vitatkoztak” volna az értékelő programmal, illetve az összehasonlítás alapjául szolgáló „átlaggal”, ugyanakkor mindenképpen segítségükre van azzal, hogy megmutatta a „külső szem” nézőpontját, prioritásait.

Winkler Ferenc úgy gondolja, a magyar kkv-k versenyképesek lehetnek Európában. Ehhez azonban fontos a vállalati kultúra fejlődése, a korszerű technológiák rugalmas alkalmazásának lehetősége. Fejleszteni kell a vállalatok közötti együttműködés formáit, eszközeit, a korrekt üzleti kapcsolatok világát. Erősíteni kell a hitet a megrendelőben, a jogos és megalapozott bizalmat a mindennapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik