Üzleti tippek

Comptech Kft.: A siker melege

A Comptech Kft., amelynek cégjegyzés szerinti fő tevékenysége a műszergyártás, több mint tizenöt éve kezdett forgalmazni hőmennyiségmérőket.












Comptech Kft.: A siker melege 1


Comptech Kft.: A siker melege 2
Macskássy Péter
Comptech Kft.: A siker melege 3

Először saját fejlesztéseiket, majd később a dán Kamstrup A/S disztribútoraként a fejlett távfűtési kultúrájú kis skandináv ország csúcstechnológiájú termékeit. Segítséget nyújtottak a tervezőknek, üzemeltetőknek, kivitelezőknek, berendezésgyártóknak a termék kiválasztásában, méretezésében, üzemeltetésében.

Ahogy Macskássy Péter ügyvezető fogalmaz: „elmondhatjuk, hogy készülékeink az ország mind a 109, távfűtéssel ellátott városában megtalálhatók.”

Persze, segítette ezt a folyamatot a távhőszolgáltatásról szóló 1998. évi XVII. Törvény (köznapi szóhasználattal: távhőtörvény) is, mely előírta, hogy 2003-ig minden hőközpontban meg kell valósítani a mérés szerinti elszámolást. A távhőtörvény végrehajtását követően a cég elsősorban a mérésadatgyűjtésre koncentrál. Innovatív mérnökei munkájának eredménye számos korszerű mérési, adatgyűjtési eljárás.

A céget azért nevezték az Üzlet&Siker pályázatára, mert fontosnak érzik, hogy külső szemlélő objektív módon minősítse munkájukat. Úgy vélik, ebből tanulhatnak és nem utolsósorban egy sikeres pályázat esetén a hozzá kapcsolódó elismertség és publicitás további üzleti sikerek forrása lehet. Emellett – folytatta az ügyvezető – mint 15 éve a távfűtésért elkötelezett, a minőség jegyében tevékenykedő vállalkozás, kötelességüknek érzik, hogy ezúton is felhívják a figyelmet a távhő energetikai, környezetvédelmi előnyeire, városaink levegőminőségének megőrzésében betöltött szerepére, továbbá aktív szereplői kívánnak lenni a Panel Plusz Programnak.









Comptech Kft.: A siker melege 4



Comptech Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.


• Alapítva: 1990
• Vezető: Macskássy Péter (59, okl. villamosmérnök)
• Profil: távfűtési rendszerek mérése, szabályozása (tanácsadás, értékesítés, szerviz), műanyag csomagolóeszközök (érmék, plakettek csomagolása) értékesítése
• Árbevétel: 200–250 millió
• Alkalmazottak száma: 8
• Működési terület: országos
• Korábban nem indultak a pályázaton

Comptech Kft.: A siker melege 4
Comptech Kft.: A siker melege 3

Macskássy Péter szerint a díj publicitást jelent, fokozza cégük ismertségét, elismertségét, de ez csak tűnő siker, ha nem dolgoznak tovább legjobb tudásuk szerint, hogy ügyfeleiknek megbízható és kiszámítható partnerei legyenek az új technológiák bevezetésével és a pontosan betartott határidőkkel.

A versenyképességi auditról szólva úgy fogalmazott: „természetesen mindenki igyekszik egy versenyen úgy indulni, hogy esélyes legyen, ettől függetlenül egy sikeres helyezés minden versenyzőnek meglepetés és nagy öröm”.

Hogy versenyképes lehet-e egy magyar kkv Európában? Nos, erről úgy vélekedett: „a válasz egyértelműen igen, de nem szabad tömeggyártásra gondolni, mert az Európának sem megy, hiszen ezen a területen a Távol-Kelet egyértelműen tarol. Igényes szolgáltatásokkal, szellemi termékekkel lehet sikeres egy vállalkozás, függetlenül a méretétől. Igaz, ehhez az sem ártana, ha változna a bankok hozzáállása.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik