Üzleti tippek

Alkotó Pannon Kft.: Minden, ami fa

Az 1991-ben alapított Alkotó Pannon Kft. jogelőd cégei 1982 óta működtek, hajdani vezető dolgozóik ma a cég tulajdonosai, illetve dolgozói.


Alkotó Pannon Kft.: Minden, ami fa 1

Vértesi Ervin

Az indulásnál a cég profilja elég széles körű volt, felölelte mind a műszaki fejlesztés, mind a szolgáltatás területét. A cég export-import tevékenységet is folytatott, elsősorban a szomszédos államokba.

Idővel a kft. a kereskedelem területén elsősorban a fára szakosodott és ezen belül is a vevői igényekhez alkalmazkodva bővítették tevékenységüket. Így az építőipari fakereskedelem mellett az asztalosoknak is értékesíttek fát, később belevágtak a bútorkészítésbe. Jelenleg is ezt a tevékenységet próbálják folyamatosan bővíteni, igyekeznek maximálisan kielégíteni az egyedi igényeket.

„Műszaki ember lévén, a kereskedelem mellett mindig is kiemelt feladatnak tekintettem a műszaki fejlesztési projektek menedzselését” – mondta Vértesi Ervin ügyvezető igazgató. Ezen a területen most sajnos nincs élő szerződésük, de az elmúlt időszakban szerződéses kapcsolatban álltak egy kiemelt vegyipari vállalattal, fejlesztő munkájuk eredményét több találmány igazolja.
Ezt a „hagyományt” természetesen folytatni kívánják. Miként azt is, hogy a cég a piaci igényekhez igazodva több vállalkozásnak is alapító tagja volt, és azokat máig sikeresen működteti.

Érdemes talán megemlíteni, hogy ők alakították ki Veszprémben a második vámudvart. Tíz évvel ezelőtt két nyugdíjpénztárt alapítottak, amelyek az összevonásig kiemelkedő hozammal működtek.

Alkotó Pannon Kft.

• Alapítva: 1991
• Vezető: Vértesi Ervin (56 éves, Vegyipari Egyetem, Veszprém)
• Profil: kereskedelem, szolgáltatás (kutatás, fejlesztés)
• Árbevétel: 538,395 millió
• Alkalmazottak száma: 15
• Működési terület: Veszprém megye
• Tavaly is indult a cég az Üzlet&Siker pályázatán.

Arra kérdésre, hogy miért indultak az Üzlet&Siker pályázatán, Vértesi Ervin azt válaszolta, cégük azért pályázik, hogy megmérettesse magát. Ha díjat nyernek, gondolták, annak pozitív kisugárzása jó hatással lesz a cégre, a dolgozók elismerésére is.

Reális elbírálást vártak, és az idén megküldött audit eredménye nemcsak cégük számára volt pozitív, hanem a tekintetben is, hogy elbillentette az elbírálás rendszerét a szubjektív oldalról. A megküldött eredmény nemcsak korrekt volt, hanem megállapításai igazán elgondolkodtatóak és a jövőre nézve bizonyos iránymutatást is adnak.


A cég jövőjét nem fogja meghatározni ez a díj, mondta az ügyvezető igazgató, de az biztos, hogy a megítélésüket előnyösen befolyásolja.

Úgy gondolják, hogy azok a cégek, amelyek ilyen megmérettetéseken részt vesznek, nem a pillanatnyi haszon elérésére koncentrálnak, hanem hosszú távon is a piac vezetőivé kívánnak válni. Az Alkotó Pannon Kft. is ezt célozza, s ez mind a beszállítóikat, mind a vevőiket hosszú távú kapcsolatra ösztönzi.

Vértesi Ervin véleménye szerint a hosszú távú gondolkodás azért is fontos, mert a magyar kkv-k európai versenyképességének is ez lehet a záloga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik