Üzleti tippek

44 milliós támogatás vállalkozói övezeteknek

admin
admin

2005. 12. 15. 18:31

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter döntésével egyenként 4 millió, összesen 44 millió forint támogatásban részesítette a hazai vállalkozási övezeteket.

Az övezeteket működtető szervezeteknek az összeget a II. Nemzeti Fejlesztési Tervhez kapcsolódó, fejlesztési célú programjaik elkészítésére kell fordítaniuk. A 11 vállalkozási övezetet a kormány az országon belüli regionális egyenlőtlenségek csökkentésére, az elmaradottabb, hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásának céljából hozta létre.

Ilyen vállalkozási övezet működik Záhony, Kunmadaras, Makó, Salgótarján-Bátonyterenye, Ózd-Putnok, Mohács, Bihar, Barcs, Zemplén térségében, valamint Zala és Békés megye területén.

A tapasztalatok szerint az övezetek hatékony eszközként szolgálnak a piacra jutás, az exportképesség, a beszállítói hálózathoz való kapcsolódás feltételeinek megteremtésében. A mostani támogatás segítséget nyújt ahhoz, hogy a II. Nemzeti Fejlesztési Tervbe nagyobb számban kerülhessenek bele az elmaradottabb térségeket támogató programok is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.