Üzleti tippek

Tőkepótló támogatás kell a kkv-knak

Szemben áll az Európai Unió 1977-es, az egységes belső piacra vonatkozó direktívájával a Fidesz elnökének a ki nem fizetett számlák utáni áfafizetés megszüntetésére tett javaslata – közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára.

Szanyi Tibor szerint a kis- és középvállalkozásokat leginkább sújtó körbetartozás alapvetően annak tulajdonítható, hogy a szektornak történelmi okok miatt  nem elegendő a tőkeellátása és így kell nekivágniuk nagyszabású üzleteknek. Mint mondta, a kormány koncepciója értelmében nem a korábbi piacpótló eszközökkel támogatják az érintetteket, hanem tőkepótló támogatásokkal, hitelekkel, kedvezményes hitelekkel.

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában egy ötpontos javaslattal állt elő, amelyet munkahelygarancia-törvényként aposztrofált. A javaslat öt pontja közül az első annak lefektetése, hogy a ki nem fizetett számlák utáni adózást meg kell szüntetni.

A Fidesz elnöke a Nemzeti Konzultáció eredményeit ismertetve úgy fogalmazott: az állam eladósodottsága nagy veszélyt jelent a munkahelyekre: ugyanis egyre több kis- és középvállalkozás esett a körbetartozás csapdájába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik