Üzleti tippek

Az APEH és a kamara tovább erősíti együttműködését

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kedden megegyezett abban, hogy együttműködésüket továbberősítik és kiterjesztik, különös tekintettel a havi adatszolgáltatáson alapuló egyéni adó- és járulék-nyilvántartási rendszer bevezetésével kapcsolatos feladatokra.

Az MTI-hez eljuttatott közös közlemény szerint a kamara kezdeményezésére létrejött találkozón a szervezetek felsővezetői hangsúlyozták, hogy közös törekvésük az adózás és a közteherviselés igazságos és méltányos megvalósulása, ami ugyanakkor nem fogja vissza a gazdaság növekedését. A találkozó során a felek egyetértettek a területi adóigazgatóságok és a területi kereskedelmi és iparkamarák közti kapcsolatok működtetésének fontosságával.

Az MKIK kiemelten kezeli a következetes adópolitikát és azt, hogy az adójogszabályokban megfelelően érvényesüljenek az uniós szempontok. A kamara gazdaság fehérítése útján növelni kívánja a valóban adózók körét és ezzel lehetőséget teremteni az adóterhek mérséklésére – áll a közleményben. A tájékoztató kiemeli, hogy az MKIK a gazdaság érdekeinek általános képviseletében eljárva szoros együttműködésre törekszik az adóhivatallal, miként azt a 2001 decemberében kötött megállapodásuk is jelzi.

Az APEH továbbra is igényli a vállalkozói szféra visszajelzéseit és észrevételeit, amelyek folyamatos kontrollt és megújulási lehetőséget jelentenek az egyes eljárások esetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik