Üzleti tippek

Pert nyertek az elbocsátott televíziósok

admin
admin

2005. 12. 02. 18:47

Matúz Gábor műsorvezető és Siklósi Beatrix szerkesztő munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg az MTV egy bírósági ítélet szerint. A felpereseket a döntés visszahelyezte eredeti munkakörébe - az MTV fellebbez.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokú ítéletében pénteken jogellenesnek mondta ki, hogy a Magyar Televízió egy évvel ezelőtt rendkívüli felmondással megszüntette a két műsorvezető munkaviszonyát.

Rudi Zoltán, az MTV Rt. elnöke az MTI-nek elmondta: hivatalos információjuk egyelőre nincs a döntésről, de amennyiben a bíróság szerint nem volt jogszerű a két volt munkatárs elbocsátása, fellebbeznek a döntés ellen. Hozzátette: álláspontja szerint jogszerű és okszerű volt, hogy rendkívüli felmondással megszüntették Matúz Gábor és Siklósi Beatrix munkaviszonyát, hiszen súlyos hibát követtek el. A két tévést azután bocsátották el, hogy megjelent az Antifasiszta és a hungarista – Titkok a Magyar Televízióból című könyv, amelyet Matúz Gábor, a KÖZszolga (Közszolgálati Műsorkészítők Szakszervezete) elnökeként írt.

Dömény Péter, a közszolgálati médium vezető jogtanácsosának akkori közlése szerint a kiadványban az MTV engedélye nélkül szerepelnek belső levelek. A két munkatárs szerződése egyebek között tartalmazza: az MTV hozzájárulása nélkül nem hozhatnak nyilvánosságra belső információkat, ha ilyen eset mégis előfordul, az azonnali felmondásra ad okot – tette hozzá Dömény.

Matúz Gábor akkor úgy nyilatkozott az említett kötetről, hogy az egy korábbi munka második része, amiben a “Magyar Televízióban folytatott törvénytelenségekre, vagy az aggályos működésre próbálja felhívni a figyelmet”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.