Üzleti tippek

Törvényt sértett A szólás szabadsága

admin
admin

2005. 12. 01. 09:15

Helyt adott a Magyar Televízió (MTV) október 23-i miniszterelnöki interjújával kapcsolatos Fidesz-beadványnak az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottsága.

A szerdán az MTI-hez eljuttatott határozat szerint Farkas Attila, a Fidesz – MPSZ sajtófőnök-helyettese fordult a testülethez amiatt, hogy október 23-án a kora délután készült felvételről sugárzott adásban a riporter olyan eseményről – a kormányfő aznapi esti beszédéről – tett fel kérdést a miniszterelnöknek, ami akkor még nem történt meg.

A beadványozó a határozat szerint kifogásolta azt is, hogy „az ünnepről egyoldalúan csak a kormány és a szocialista párt álláspontja fejeződött ki”, valamint – a panasztevő szerint – a műsorszám vétett a médiatörvény azon kitétele ellen, amely szerint „a műsorszolgáltatásban közzétett műsorszámok összessége, illetőleg ezek bármely tartalom vagy műfaj szerinti csoportja nem állhat párt vagy politikai mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában”.

Az ORTT bizottsága határozatában arra kötelezte az MTV-t, hogy A szólás szabadsága következő adásában tegye közzé: a nemzeti ünnepen sugárzott műsorban megsértette a médiatörvényben meghatározott tényszerűség, időszerűség és kiegyensúlyozottság követelményét, mivel „olyan eseményt tüntetett fel megtörténtnek, amely a felvétel időpontjában ténylegesen még nem történt meg, valamint azzal, hogy az ünneppel kapcsolatban egyoldalúan, csak a kormány, illetve a szocialista párt álláspontja került megjelenítésre”.

Az eljáró tanács elutasította a panasz azon pontját, hogy sérült a médiatörvény kitétele, amely szerint a műsorszám nem állhat párt vagy politikai mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.