Üzleti tippek

1 milliós bírság a fogyasztók megtévesztéséért

admin
admin

2005. 12. 01. 11:01

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa (GVH) egymillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Digitálfotó Lapkiadó és Kereskedelmi Kft.-t, amiért piacvezetőnek hirdette magát.

A 2005. november 30-án megtartott tárgyalásán a GVH megállapította, hogy a Digitálfotó Lapkiadó és Kereskedelmi Kft. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított a Digitális Fotó Magazin 2005. évi negyedik számában a piacvezető pozíciójára tett kijelentésével.

A Digitális Fotó Magazin 2005. évi negyedik számának előszavában közzétett piacvezető pozícióra tett kijelentések a Versenytanács megítélése szerint a fogyasztók (így különösen a hirdetők) megtévesztésére alkalmas volt. Mivel a piacvezető pozíció meghatározására a lapkiadás és lapterjesztés piacán nincs elfogadott mérce, így egy-egy önkényesen kiválasztott mutatószámra való utalás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas lehet. Az eljárás alá vont nem tudta bizonyítani piacvezető pozíciójára vonatkozó állításának valóságtartalmát.
A jogsértő vállalkozásra a Versenytanács egymillió forint bírságot szabott ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.