Üzleti tippek

Reklámkorlátozás Prágában

admin
admin

2005. 11. 30. 13:45

Korlátozzák az utcai reklámtevékenységet a prágai Óvárosban, a cseh főváros legkedveltebb turistacélpontjában, miután az egyre agresszívabb reklámok zavarták a járókelőket és a külföldi vendégeket is.

A polgármesteri hivatal döntése értelmében december közepétől kezdve tilos a prágai Óvárosban reklámlapokat osztogatni, reklámtáblákat hordozni, tiltva lesznek a reklámballonok és a reklámcélokat szolgáló gépkocsik behajtása, illetve parkolása ebben a külföldi turisták által tömegesen látogatott övezetben. A szabályzat tiltja a hangos, illetve a fényreklámot is, amely zavarhatja az embereket. A kereskedők üzleteikben azonban továbbra is üzemeltethetnek reklámokat vetítő televíziókat, de ennek sem szabad zavarnia a turistákat és az utcákon sétáló embereket.

„Biztosítok mindenkit, hogy december közepétől az Óvárosban nyugodtabb lesz a helyzet” – nyilatkozta újságíróknak Rudolf Blazek polgármester-helyettes. A rendelet megsértéséért akár kétmillió koronás büntetést is kiszabhat a polgármesteri hivatal. A prágai városvezetés idén tavasszal már betiltotta az utcai szex- és erotikus reklámokat, és a közeljövőben rendeletet kívánnak kiadni a műemlék épületeken elhelyezett, oda nem illő reklámok betiltására is. Blazek szerint a további lépés az lesz, hogy e rendeletek hatását a történelmi Óvárosról az egész városra kiterjesztik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.