Üzleti tippek

Kémprogramok és spamek fenyegetik a kkv-kat

A Trend Micro szerint a kisebb vállalatoknál a végfelhasználók egyre gyakrabban találkoznak rosszindulatú kódokkal, és általában az informatikai felkészültségük nem annyira erős, hogy kivédjék ezen kódok kellemetlen hatásait.

Az eredmények – amelyek különösen a minimális informatikai támogatottságú szervezetek veszélyeztetettségére mutatnak rá – kihangsúlyozzák a biztonsági intézkedések és az újonnan felmerülő többféle fenyegetés elleni automatikus védelem fontosságát.

Amerikában a kémprogramok fenyegetnek

A Trend Micro tanulmánya szerint a különböző típusú fenyegetések eltérő arányban jelentkeznek világszerte. A kisebb szervezeteknél az amerikai végfelhasználók például gyakrabban találkoznak kémprogramokkal, mint a német vagy japán társaik. A felmérésben részt vevő kis- és közepes méretű egyesült államokbeli szervezeteknél dolgozó válaszadók 46 százaléka találkozott kémprogramokkal a tanulmány készítését megelőző három hónapban.

Japánban a spam jelent veszélyt

Japánban a válaszadók a spam miatt aggódtak a leginkább: sokan nem találták megfelelőnek spamvédelmi megoldásukat. A kis- és közepes méretű japán szervezetek felhasználói közül négy dolgozóból három érezte úgy, hogy spamvédelmi megoldása nem elég hatékony.

Németországban adathalászok kellemetlenkednek

A japánhoz hasonló a helyzet a német kis- és közepes méretű vállalatoknál, ahol a megkérdezettek 47 százaléka észlelte a spamlevelek számának növekedését az elmúlt három hónapban. Emellett a válaszadók 57 százaléka véli úgy, hogy ugyanebben az időszakban – a gyakran spamen keresztül érkező – adathalászati támadások száma is nőtt.

Összegezve, a tanulmány szerint az informatikai részleggel nem rendelkező szervezetek egyre többször találkoznak biztonsági fenyegetéssel – a spamtől kezdve a kémprogramokon át az adathalászatig. Az informatikai támogatással rendelkező kis- és közepes méretű vállalatoknál dolgozó alkalmazottak közül az Egyesült Államokban 38 százalék, Japánban 30 százalék, Németországban pedig 44 százalék kereste fel az informatikai részleget biztonsági problémákkal az elmúlt három hónapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik