Üzleti tippek

MTV: újabb leépítések jövőre

A jövő év első felében lesz a Magyar Televíziónál (MTV) a következő leépítési kör – értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásból az MTI; az intézmény szóvivője úgy nyilatkozott, tavasz előtt „nem valószínű” az újabb forduló.

A név nélkül nyilatkozó informátor közlése szerint a napokban egy belső tanácskozáson jelentette be a menedzsment egyik tagja, hogy 2006 első felében folytatódik a szervezet karcsúsítása, konkrét számadatokat azonban nem említett.

A múlt hét végén kezdték kézbesíteni az értesítést azoknak a dolgozóknak, akikről feltételezhető, hogy „várhatóan érinti őket a csoportos leépítés” – közölte a napokban Holub Katalin az MTI érdeklődésére. Október közepi bejelentés szerint 217 munkatárs elbocsátását tervezte a közszolgálati médium, amelynek menedzsmentje később 176-os létszámról beszélt. A mintegy 1700 embert foglalkoztató MTV-ben nyáron már volt egy elbocsátási kör, akkor 98 munkatárstól váltak meg.

Az MTV szóvivőjének tájékoztatása szerint a most futó körben péntekig 119 munkatársuknak juttattak el értesítést arról, hogy várhatóan érinti őket az idei második létszámleépítési forduló.

A közszolgálati médium tavaly ősszel elfogadott reorganizációs terve 2004-re 75, az ideire 425, jövőre további 200 dolgozó leépítését írja elő, ám a tavalyi létszámcsökkentést – az ehhez szükséges forrás hiányában – nem hajtotta végre az MTV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik