Üzleti tippek

Mégis működhet az MTV

A köztévé szóvivője szerint a pénteki kuratóriumi elnökségi ülés újabb példája annak, hogy tud együtt dolgozni a grémium és a köztelevízió fiatal menedzsmentje. A tévé akár pénzhez is juthat.

A Holub Katalin által jegyzett közlemény címe szerint meghatározó döntések születtek az ülésen. Ezek nyomán a tévé pénzügyi gondjai akár meg is oldódhatnak. Többek között létrejöttek a Nemzeti Audiovizuális Archívum és a Magyar Televízió közötti együttműködés feltételei, az elnökség ugyanis jóváhagyta a szerződés megkötését. Az MTV Rt. archív anyagainak egy része ezentúl nemcsak a közszolgálati televízió saját archívumában lesz fellelhető, hanem megalapozza a nemzeti archívum teljes állományának felépítését – ezért a televízió mintegy 4,7 milliárd forintot kaphat.

A testület jóváhagyta az MTV vezetése által kezdeményezett megállapodást az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-vel, amelynek célja, hogy az elmúlt években kialakult jogvitát egyértelműen és konstruktívan rendezze. Idetartozik, hogy a grémium hozzájárult, hogy az MTV Rt. megkösse a Szabadság téri székház új tulajdonosával a bérleti szerződést. Mint arról már korábban beszámoltunk, a tévé Szabadság téri székházára már megvan a vevőjelölt, akivel eddig csak azért nem sikerült aláírni a szerződést, mert még nem épült fel a médium új székháza Óbudán, és így az MTV nem tud kiköltözni a jelenlegi, nagy presztízsű, de televíziózásra alkalmatlan épületből.

A közlemény hozzáteszi: a Magyar Televízió tőkehelyzetének javulását nagyban segíti ezen határozatok meghozatala.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik