Üzleti tippek

Többet érhet a Széchenyi-kártya

Várhatóan januártól indul a Széchenyi-kártyához kapcsolható kisvállalkozói beruházási hitelprogram. A maximum 50 millió forint kedvezményes kamatozású konstrukció startjával egy időben a forgóeszközkölcsönt nyújtó kártya plafonja is 25 millióra nőne – írja a Világgazdaság.

Pongorné Csákvári Marianna, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: a Magyar Fejlesztési Bank Rt. Sikeres Magyarországért vállalkozásfejlesztési hitelprogramja keretében induló konstrukcióban maximum 50 millió forint kölcsönt lehetne felvenni kedvezményes feltételekkel. Az új hitel lehetőséget ad arra, hogy a Széchenyi-kártyán keresztül elérhető forgóeszközforrásokat hozzá illő nagyságú, gyorsan elérhető beruházási hitellel egészítsék ki a vállalkozások. A beruházási hitel nemcsak a Széchenyi-kártyában részt vevő bankok számára érhető majd el, ez lehetőséget ad a versengő forgóeszköz-finanszírozási termékeket kifejlesztő hitelintézetek számára is komplexebb szolgáltatás kialakítására.

A helyettes államtitkár szerint dolgoznak a kisvállalkozások egyik legnépszerűbb terméke, a Széchenyi-kártya korszerűsítésén is. A felvehető forgóeszközhitel tízmillió forintról 25 millióra emelése már eldőlt. Az elképzelések szerint ezt a lehetőséget azok vehetnék igénybe, akik már tízmillió forintig eredményesen használták a kártyát. Az állami támogatás sem szűnne meg, sőt tízmillióig változatlanul megmaradna a kamat- és a garanciadíj-támogatás, valamint az állami garancia is, igaz, ez utóbbi 10 és 25 millió forint között. A tervek között szerepel az is, hogy a Széchenyi-kártya-konstrukcióban részt vevő öt bank mellé továbbiakat vonnak be. A GKM reményei szerint a kisvállalkozások számára még vonzóbbá tett forgóeszköz-, és az új beruházásihitel-konstrukció januártól indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik