Üzleti tippek

Vállalkozóképzést indított az Intel

Az Intel informatikai vállalat „Műszaki vállalkozások – az elmélettől gyakorlatig” címmel tanfolyamsorozatot indít az európai, közel-keleti és afrikai régióban, amelynek első állomása november 28–29-én lesz Budapesten.

2006-ban további 12 tanfolyamra kerül sor a régióban, amelyek az Intel átfogó, a vállalkozóvá válás elősegítését, munkahelyteremtést és nélkülözhetetlen támogatási szolgáltatások nyújtását célzó programjának első lépcsőfokát jelentik.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és az oktatási tárca által támogatott magyarországi tanfolyam keretében 20 magyar egyetemi oktató kap lehetőséget arra, hogy megismerkedjen az amerikai Berkeley egyetem tananyagaival az egyetem professzorainak előadásain.

Kóka János gazdasági miniszter szavai szerint a tanfolyamsorozat jelentősen hozzájárul az ország versenyképességének javításához. Hozzátette: az oktatási programra épülve olyan vissza nem térítendő támogatási lehetőséget dolgoztak ki, amelyre bármely innovációval rendelkező személy pályázhat. A termékfejlesztésre és piacra jutásra összesen 3 milliárd forintot szánnak. A Corvinus Rt.-nél további 10 milliárd forintos keretet különítenek el az innovatív vállalkozók tőkéhez jutására – tette hozzá a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik