Üzleti tippek

Meghekkelte az index a közvéleményt

Hétfő délben az index.hu címlapján csak olyan anyag jelent meg, ami Gyurcsány Ferenccel foglalkozott. Sokan hackertámadásra gyanakodtak.

De nem nekik volt igazuk. Szerkesztőségünk tudomása szerint az internetes hírportál csapata már egy hete készült a „nagy dobásra”. Az ötlet állítólag Uj Péter főszerkesztőé volt, mondván, ha valóban „a vízcsapból is” Gyurcsány Ferenc folyik – ahogy azt mostanában sokszor vetik a szerkesztőségek szemére – akkor valóban legyen mindenhol a miniszterelnök.


Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke arra a kérdésre, hogy a lap eljárása ellenkezik-e az újságíró etikai normákkal, lapunknak elmondta: ő az index egytizedét sem látta, de amit látott, az nem bántó, hanem inkább ötletes és jópofa. Elmondása szerint naponta több, ennél jóval fontosabb etikai kérdést kell megvitatni.


Uj Péter a múlt keddi szerkesztőségi ülésen javasolta, hogy Gyurcsány Ferenc kommunikációs offenzívájára valahogyan válaszolni kellene. Csütörtökön kezdtek dolgozni a megvalósításon, és nemsokára összeállt a tartalom egy része. Más része pedig egyébként is kikerült volna, hiszen a minszterelnök kommunikációs offenzívája egyszerre három-négy hírt is produkál, ezért van köztük egészen aktuális is – nyilatkozta az index főszerkesztője lapunknak. Felhívták még a fővárosi vízműveket is, hogy valóban a csapból is Gyurcsány Ferenc folyik-e.


Arra a felvetésre – amit egyébként több internetes lap is tényként kezelt – miszerint az oldalt meghekkelték, a főszerkesztő azt válaszolta: ugyan melyik hülye hacker írt volna húsz gyurcsányos anyagot egyszerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik