Üzleti tippek

A kkv-knak fontos az orosz piac

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) számára fontos az orosz piacon való jelenlét - mondta Nagy Róza, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-orosz tagozatának elnöke az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint november 15-18. között a magyar kormánydelegáció kíséretében népes üzletember-delegáció is utazik Jekatyerinburgba és Cseljabinszkba, hogy az orosz régiókban üzleti kapcsolatot építsenek, jelenlétüket erősítsék.

Az orosz kamarával közösen keresik annak a lehetőségét, hogyan tudnák erőteljesebben segíteni a kkv-k eredményes együttműködését, hiszen mindkét kamara célja tagjainak külpiacra jutását támogatni – hangsúlyozta Nagy.

Az MKIK magyar-orosz tagozatának elnöke kitért arra, hogy több témában, köztük az élelmiszeripar, élelmiszertechnológia, orvosi műszerek, energetika, turizmus, turisztikai képzés és oktatás, víztisztító berendezések, csatornahálózat felújítás, kiállítások és vásárok szervezése, ingatlanforgalmazás, épület, közmű, víz-gázvezeték építése, szerelése, egészségügyi szolgáltatás területén látnak a magyar kis- és középvállakozások együttműködésre lehetőséget, és erre vonatkozóan visznek ki ajánlatokat.

Nagy továbbá elmondta, hogy a magyar kkv-k szeretnének indulni oroszországi közbeszerzéseken is, ezért a kamara tájékozódik arról is, hogyan lehetne ebbe a folyamatba bekapcsolódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik