Üzleti tippek

A Mónika-show átveri a meghívottakat

admin
admin

2005. 11. 09. 18:45

Aggályosnak tartja az ORTT a Mónika-show szereplőivel aláírt szerződéseket.

A médiahatóság a kereskedelmi csatorna képviselőivel folytatott konzultáción adott hangot aggályainak – mondta Vékony Éva, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivője szerdán.

Közlése szerint a Mónika-show miatt korábban több beadvány érkezett az ORTT-hez, a panaszbizottsághoz és az állampolgári jogok országgyűlési biztosához, egyebek mellett azt kifogásolva, hogy nem a valódi téma megjelölésével hívnak be szereplőket a műsorba. (Lapunknak név nélkül nyilatkozó források szerint a szereplőket úgy hívták be a műsorba, hogy az “a Mónika show díszletei között lesz felvéve, az ismert műsorvezető

Panaszolták azt is, hogy mire ez kiderül a szereplők számára, már olyan megállapodást íratnak velük alá, amely szerint tetemes összeget kellene fizetniük, ha a felvétel után elállnak a szerepléstől, akárcsak azt, hogy kiskorúakat szülői engedély nélkül szerepeltettek, mondta.

Vékony Éva megjegyezte, az ORTT tavasszal már kezdeményezett konzultációt ebben a kérdésben a kereskedelmi csatornával, ám érdemi változást mindeddig nem tapasztaltak az ügyben.


Az RTL Klubnál azonban gyökeresen másképp látják a helyzetet. Kolosi Péter szerint tegnap „rapportra” hívták, ahol közölték vele, hogy az ORTT-vel tartott májusi találkozó óta nem változtatták meg a szereplőkkel kötött szerződéseket. Az RTL Klub programigazgatója szerint a kért változtatásokat megtették, valamint azóta a szereplők kapnak egy 12 oldalas tájékoztatást, és utólag írásban hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a felvételek adásba kerüljenek. Kolosi szerint ezzel teljesítették az ORTT kérését. A testület a tegnapi megbeszélésen állítólag olyan panaszokat említett, amelyek még a májusi megállapodás előtt születtek: az egyik idén januárban, a másik 2004-ben panaszolta be az RTL Klubot egy-egy szereplő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.