Üzleti tippek

Az easyJet szerint a budapesti reptér az egyik legdrágább

Árvitában van a brit easyJet olcsó jegyes légitársaság a Budapest Airporttal annak díjszabása miatt, mondta szerdán Londonban a legnagyobb európai fapados cég képviselője az MTI-nek.

Toby Nicol kommunikációs igazgató közölte: a budapesti repülőtér “egyike a legdrágábbaknak” az easyJet hálózatában. Az illetékes pontos áradatokat nem fedett fel, de azt mondta: a Budapest Airport díjszabása “közelíti” a párizsi Charles de Gaulle repülőtérét.

Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy az easyJet fontolóra vette-e budapesti járatainak ritkítását, Nicol azt mondta: ez “csak a lehetséges legrosszabb forgatókönyv”, a cég jelenleg tárgyal a budapesti repülőtér-üzemeltetővel, és reménykedik az árvita rendezésében.

Az easyJet tavaly kezdett komoly járatoffenzívát Budapestre. A 2004. május 1-jén, Magyarország EU-csatlakozásának napján indult lutoni járat bevezetése után néhány hónappal indította budapesti járatait a cég a Heathrow utáni második legnagyobb brit repülőtérről, a Londontól délre fekvő Gatwickről (Heathrow-ról az easyJet egyáltalán nem üzemeltet járatokat).

Az easyJetnek jelenleg összesen már hét európai repülőtérre – London Gatwick, London Luton, Bristol, Newcastle, Berlin, Dortmund és Genf – vannak közvetlen járatai Budapestről. Ezzel Budapest az easyJet legnagyobb kelet-európai központja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik