Üzleti tippek

Sarokcsiszolóval harcolt a II. kerületi polgármester

Tovább szaporodtak az illegálisan kihelyezett reklámhordozók, amelyek rontják a városképet, és feltehetően a jogtalan haszonszerzést szolgálják – szögezi le a politikus közleménye. A II. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala október 26-án látványos akcióval hívta fel a reklámozók figyelmét arra, hogy a jövőben nemkívánatosak a II. kerületben az illegálisan kihelyezett reklámtáblák. A kerület polgármestere és a polgármesteri hivatal vezetője matricát ragasztott a jogtalanul kihelyezett reklámhordozókra, felszólítva a tulajdonosokat, hogy november 30-áig távolítsák el azokat. Azóta újabb táblák – köztük óriásplakát-tartó állványok is kikerültek a II. kerület utcáira. Ezért került sor egy újabb akcióra, amelyet a sajtó nyilvánossága előtt tartottak Horváth Csaba polgármester és Dr. Szalai Tibor jegyző közreműködésével a II. kerület Törökvész út 29-31. számú ház előtt.

Az újabb akció keretében Flex sarokcsiszolóval vágták szét az óriásplakát-tartó állvány vasszerkezetét, majd darus gépkocsival elszállították.
Sarokcsiszolóval harcolt a II. kerületi polgármester 1

Hatásos belépő


Az október 26-án bejelentett türelmi idő a már kint lévő reklámhordozókra vonatkozott, de nem tudunk elnézőek lenni azokkal szemben, akik a felszólításunk ellenére azt követően helyezték ki hirdető objektumaikat. Sajnálatos, ha az illegális reklámozás elszenvedője lesz esetleg az a jóhiszemű hirdető is, aki feltehetően nem is tudja, hogy reklámja illegális reklámhordozóra került. Tisztában vagyok azzal, hogy a leleplezés erkölcsi és anyagi szempontból sem kellemes a reklámtáblák kihelyezőinek, de mindenképpen fontos, hogy törvényes keretek között folyjék kerületünkben a köztéri reklámozás. – mondta Horváth Csaba polgármester.

A hirdetőtáblák kihelyezése engedélyhez kötött. A közterület-foglalási engedélyt az illetékes polgármesteri hivatal adja ki. A II. kerületben jelenleg mintegy 70 db engedéllyel kihelyezett köztéri reklámhordozó van, viszont több százra tehető az engedély nélküli hirdetőtáblák száma – közölte a szocialista politikus. Pedig az új táblák kihelyezésének sincs akadálya, csupán arra van szükség, hogy a hirdető és az illetékes hatóság ennek megfelelő helyet találjon. A közterület-foglalási díj egy önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint, a reklámhordózó méretétől és helyétől függően, négyzetméterenként havonta 1500 és 4500 forint között van. Azonban azok a reklámozók, akiknek reklámjai engedély nélkül lesznek kint 2005. november 30. után, bírságot kötelesek fizetni, amely az adott díjövezet szerinti közterület-foglalási díj tízszerese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik