Üzleti tippek

Növekedésben is a leggyorsabb vírusirtó

Azon kívül, hogy a NOD32 számos teszt szerint a leggyorsabb antivírus rendszer, a gyártó ESET Software is a legdinamikusabban növekvő vállalatok közé tartozik.

A NOD32 technológiai felépítésének köszönhetően egyedülálló gyorsasággal vizsgálja át a merevlemezek tartalmát, sebességben azonban a gyártó sem marad el termékétől. Az ESET Software az elmúlt évben 935%-os növekedést produkált, így 8. helyre került a Deloitte Technology Fast 50 listáján, mely Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait állítja sorrendbe.
„2002 óta több innovatív megoldást mutattunk be, melyek új fejlődési pályára állították cégünket, és lehetővé tették, hogy dinamikusan növeljük piaci részesedésünket.” – emelte ki Anton Zajac, az ESET Software CEO-ja (ügyvezetője).
A vállalat négy évvel ezelőtt került fel először a Deloitte ranglistájára, ahol akkor 215%-os növekedéssel a 33. helyen végzett. Azóta az ESET Software állandó szereplője a listának, ráadásul évről évre egyre előkelőbb helyet vív ki magának: a tavalyi 10. helyezését (556%-os növekedés) idén 8.-ra javította. Ez a páratlan növekedés nagymértékben köszönhető az idén bemutatott ThreatSense.Net technológiának, mely a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. A technológiának köszönhetően a NOD32 proaktívan akadályozza meg a vírusok terjedését, így szoftver a vírusdefiníciós adatbázisok frissítése előtt detektálta a Bagle férgek két nappal ezelőtti kitörését is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik