Üzleti tippek

Megszűnik a Reggel

admin
admin

2005. 11. 04. 13:34

Az Axel Springer-Magyarország Kft. politikailag független, országos napilapja pénteken jelent meg utoljára. A kiadó a várt eredmények elmaradása miatt döntött a lap bezárása mellett, a munkatársak túlnyomó többségének azonban biztosítanak állást.

Soltész Mihály, a Kft. fejlesztési igazgatója az MTI-nek elmondta: a napilappiacon folyamatos példányszámvesztést szenvednek el az országos napilapok, s a Reggelt ez a tendencia úgy érintette, hogy a példányszáma stagnált, ami nem volt elég a gazdaságos működtetéshez. A FigyelőNetnek a lap egyik munkatársa elmondta, egy éve 100 ezres példányszámot tűztek ki célul, majd ezt levitték 50 ezerre, a Reggelnek azonban ezt sem sikerült teljesítenie, ezért nem adtak több esélyt a napilapnak. Informátorunk szerint a bezárás is azt mutatja, hogy a papíralapú újságírásnak vége.

A lapnál 52 ember dolgozott, a többségük azonban tovább dolgozhat a kiadó központi szerkesztőségében, vagy a kiadó egyéb lapjainál. A FigyelőNetnek nyilatkozó újságíró elmondása szerint a jelenlegi szerkesztőség kevesebb mint tíz százalékának nem tudnak csak a jövőben munkát biztosítani.

A Reggel munkatársai többek között a Vasárnap Reggel című, 200 ezer példányban fogyó hetilapnál, a reggel.hu internetes portálnál helyezkedhetnek el. Ezen kívül megmarad a lap öt „központi oldala” – a külpolitika, belpolitika, gazdaság, krimi és életmód oldalak – amely kilenc megyei napilapban továbbra is megjelenik majd.

A kiadó döntése értelmében a Reggel pénteken jelent meg utoljára, a visszajáró előfizetési díjakat visszautalják az előfizetőknek.

A napilap 2004. októberében indult, a kezdetben elsősorban Budapestre koncentráló lap a hagyományos politikai napilapok és a bulvárlapok közötti piaci rést célozta meg. Október 18-án a napilap már a Budapest-rovat nélkül jelent meg, így az eddig húsz oldalas újság 16 oldallal jelentkezett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.