Üzleti tippek

Sznobhatás

A tankönyvi definíció szerint az irreálisan magas árak is számíthatnak keresletre azok részéről, akik mindenki másnál előbb kívánnak hozzájutni egyes exkluzív javakhoz. A tankönyvek valós példákkal azonban ritkán szolgálnak. Nálunk ezt is megtalálja!

Felső fok
1000 eurótól

A Samsung és a Bang&Olufsen törvényes gyermekeként megszülető utód a világhírű dán designhatalom első kalandozása a mobiltelefonok területén. Aki otthon már megszokta, hogy cseppet sem átlagos formatervezésű készülékek veszik körül, nem viseli jól, ha a mobilja átlagos. Ez a veszély itt nem áll fenn; a formabontó design mellett – a skandináv tervezők gondosságát ismerve – bizonyára az ergonómiával sem lehet túl sok probléma.
www.serenemobile.com

Dj President
25 000 font

Szolidan csak a Föld legexluzívabb klubjának lesz tagja az, aki kipengeti a barátinak cseppet sem mondható vételárat ezért az MP3-lejátszóért. Nem is szégyellik, a világ legdrágább lejátszója arany, vagy fehérarany házban, és különböző elrendezésű gyémántokkal díszítve kerül forgalomba. A gyártó különleges humorérzékéről tanúskodik, hogy a különböző mintázatok megtekintése is komoly pénzbe kerül, 50 angol fontért (egy „hagyományos” MP3-lejátszó áráért…) tárul fel az oldal. A nézelődés után pedig már csak további 24 950 fonttal kell kiegészíteni az összeget, és házhoz is szállítja a készüléket a cég privát futárja.
www.douglasjx.com

Francia kapcsolat

Az 1880 óta létező, trópusi keserűnaranccsal dúsított Grand Marnier luxuskonyak új ruhát kapott, French Touch fantázianéven: a pikáns fűzőszerű csíkos ruci szépen emeli ki az – ezek szerint – nőies domborulatokat. Persze nem érdemes megállni a szemgyönyörködtető külsőnél, hanem ajánlott megismerkedni a belső értékekkel is, akár magában, akár kávélikőr és ír krémlikőr társaságában, B-52-néven szólítva…
Kár, hogy nem kerül kereskedelmi forgalomba.
www.grandmarnier.com

Elle-vetemülteknek
150 fonttól

Kit érdekel, hogy hány megabájt, megapixel, meg a sok egyéb paraméter, ha olyan hihetetlen fontos szó szerepel a funkciók leírásában, mint a tükör! Nem is beszélve a nyaklánccal is felérő pántról, ami megoldja a feketelyukként viselkedő kézitáskák örökös problémáját, hiszen akár nyakban, akár csuklón, kényelmesen és divatosan viselhető ezáltal. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a sminkigazítás ezentúl sms-olvasásnak álcázható, de azért a tökéletes megtévesztés kedvéért a rúzst is érdemes valamilyen kamuflázsbevonattal ellátni.
www.glamphone.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik