Üzleti tippek

Megújult az Ü&S weboldala

A kis- és középvállalkozások információs bázisává szeretné alakítani menedzsere az Üzlet&Siker nemrégiben megújult honlapját. Gádor Krisztina az Ü&S és a FigyelőNet közötti együttműködésről, a megújulás okáról és terveiről beszél.

Az elmúlt hónapban jelentősen megváltozott az Üzlet&Siker internetes felülete. Mi indokolta az átalakítást?

A honlap szerves része az Üzlet&Siker projektnek, amely az idén szinte minden elemében megújul. Az internetes felület átalakítása elengedhetetlen volt, hiszen ez az elsődleges találkozási pont a felhasználókkal. A korábbi site struktúrája és vizuális felépítése már elavult – nem felelt meg annak a célnak, amit szántunk neki, így nem tudta megfelelően beölteni a szerepét.

Milyen szerepet szánnak a portálnak?

Az üzletessiker.hu egy olyan komplex csomagot kínál a kis- és középvállalkozásnak, amely magában foglalja a szektort érintő friss információkat, híreket, illetve olyan internetes szolgáltatásokhoz ad hozzáférést, amelyek megkönnyítik a cégvezetők mindennapi munkáját. Egy kis- és középvállalkozói információs bázist képzeltünk el, mely segít a jogszabályok közötti eligazodásban, az uniós lehetőségek kihasználásában, illetve a versenyszférában való érvényesülésben. Ezt legjobban a FigyelőNettel való együttműködésben tudta megoldani az oldal.

Ez a magyarázat arra, hogy a portál a FigyelőNet részeként működik?

Igen. Az eredeti elképzelésünk is az volt, hogy az Üzlet&Siker portál állja meg a helyét önálló site-ként és a FigyelőNet kis- és középvállalkozási rovataként is. Azt hiszem, ez sikerült: bár a portál sok szempontból illeszkedik az FN-hez, önálló arculata és saját szolgáltatásai egyértelműen az Ü&S projekthez kötik. A megállapodás mindkét oldalról gyümölcsözőnek bizonyult: a FigyelőNet kis- és középvállalkozói tartalommal bővült, az Ü&S projekt pedig egy erős hírbázisra támaszkodva szolgáltat friss információkat, reményünk szerint az eddiginél sokkal több felhasználónak.

Miképpen illeszkedik a weboldal az Üzlet&Siker projekt többi eleméhez, mennyiben tud egységben működi az Üzlet&Siker magazin, a Minősített Vállalkozás pályázat és a portál?

A portál alapvetően összekötő és interaktív funkciót tölt be a projekt elemei, illetve a kis- és középvállalkozások között. A site révén gyorsan informálhatók az olvasók a projekt lépéseiről – rajta keresztül lehetett jelentkezni a Minősített Vállalkozás pályázatra, amelynek friss híreiről és eredményeiről is folyamatosan beszámolunk majd. A magazin aktuális cikkei mellett a régebbi számok írásait is elérhetővé tesszük. Ha jól dolgozunk, akkor a projekt különálló elemeit, ha csak virtuálisan is, egységessé tudjuk alakítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik