Üzleti tippek

Kern kiütötte Jackie Chant

Kern kiütötte Jackie Chant 1
Top 10 műsor

Kern kiütötte Jackie Chant 1
Kern kiütötte Jackie Chant 3

A kezdeti lelkesedés után az elmúlt négy hétben (szeptember 26–október 23.) megzuhant – a korábban az RTL Klub „főnyereményének” is titulált – Lost című kalandfilm sorozat nézettsége: a csatorna előző havi összesítésében az Emmy díjas széria még az élen végzett, most azonban visszacsúszott a lista második felébe. Helyét a Barátok közt vette át, amelynek október 13-án leadott részére jóval többen voltak kíváncsiak, mint az Eltűntek első, legnézettebb epizódjára (AMR: 23,1, illetve 21,9%). Ebben az időszakban háttérbe szorultak az RTL Klub saját gyártású produkciói, olyannyira, hogy a Legyen Ön is milliomos! például a korábbi második helyről teljesen eltűnt a színről. Úgy tűnik, a csatorna filmkínálata csábítóbb volt, mint általában. Feltűnően jól szerepelt az október utolsó előtti vasárnapján vetített magyar alkotás, a Csudafilm. A hajléktalanból luxusszálloda tulajdonossá avanzsált Kern jóvoltából a film egyenesen a lista második helyén landolt, két vállra fektetve Jackie Chant. Győzike népszerűsége töretlen, egyre többen kíváncsiak a roma rapper kalandjaira, ám még őt is sikerült megelőznie a Taxi 2. című francia vígjátéknak.

A TV2 az Irigy Hónaljmirigy csapatának köszönheti az elmúlt négy hét legnagyobb nézettségét. A házon belül gyártott műsorok közül (ezenkívül) a Naplóra voltak kíváncsiak legtöbben, és a Koós család közreműködésével összehozott, az anyák és lányaik vetélkedését bemutató Csaó Darwin! is viszonylag jó eredményeket produkált, akárcsak az Activity, amelyben ezúttal kivétel nélkül ismert személyiségek, színészek, énekesek mutogathattak. A filmek közül a Múmia, valamint Tom Cruise főszereplésével a Különvélemény kötötte le a tévénézők figyelmét.

RTL Klubos fölény

Ismét az RTL Klub fölényét mutatják az október 10–23. közötti nézettségi adatok. A hirdetői szempontból meghatározó 18–49 éves korosztály 15-ös toplistájára a TV2 mindössze egy műsorral, a Naplóval fért fel. A TV2 új sorozata, a Született Feleségek (Desperate Housewives), illetve az újrakezdődött Megasztár minden bizonnyal jót tesz majd a csatorna nézettségi statisztikáinak.

A teljes népesség körében valamivel jobb volt a TV2 helyzete, itt három saját produkció is bekerült az első 15 közé.
Az MTV az ősz beálltával nem bírja az iramot a kereskedelmi csatornákkal, egyetlen műsora sem lett toplistás. Saját 10-es lajstromán az Ötös lottó számsorsolás lett a nyerő, amelyet a Kékfény követett. Érdekes, hogy a Csupasz pisztoly 33 1/3 című vígjátéknak sikerült megszereznie a 7. helyet, annak ellenére, hogy az utóbbi években az többször is látható volt a különféle csatornákon.

Helyszínen a Viasat3

Jól teljesít a Viasat3 két helyszínelős sorozata, nem csoda, hogy csatorna a „Tengerészeti helyszínelők” műsorcím használata miatt pert indít a TV2 ellen. A Viasat azt kifogásolja, hogy az országos kereskedelmi csatorna új krimisorozatának elnevezésében szerepel a tavaly általuk levédetett, „helyszínelők” kifejezés, így álláspontja szerint a védjegyekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, kizárólag a Viasat Hungária Rt. előzetes, írásbeli felhatalmazásával sugározhatók olyan műsorszámok, amelyek címe ezt a szót tartalmazza. Lóránt Gergely, a TV2 kommunikációs vezetője ugyanakkor elmondta: tudomásuk szerint a védjegy még nincs bejegyezve, az ő szériájuk címe pedig nem összetéveszthető a harmadik kereskedelmi csatornán sugárzott sorozatéval. A Tengerészeti helyszínelő eddig sugárzott részei egyébként nem kerültek fel a csatorna 10-es toplistájára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik