Üzleti tippek

Ismét berekesztették a MTV kuratóriumi ülését

Több korábbi tanácskozásához hasonlóan csütörtöki rendkívüli ülésén sem tudta végigtárgyalni napirendi pontjait a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriuma, mivel a rendezvényt levezető elnökhelyettes berekesztette azt.

Kozma Huba elnökhelyettes a tanácskozás után elmondta, hogy álláspontja szerint okafogyott témát tárgyalt a testület, mivel a közéleti csatorna indítását – anyagi fedezet hiányában – elhalasztotta az MTV menedzsmentje. Ezzel szemben vannak olyan témák, így a normatív finanszírozás, a közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzat, vagy a Magyar Televízió anyagi helyzete, amelyek “körmére égnek a kuratóriumnak” – tette hozzá a Kozma.

Közlése szerint az ülésen vita bontakozott ki a civil delegáltak által beterjesztett határozati javaslatról, amely egyebek mellett azt tartalmazta, hogy a kuratórium minden tagjának meg kell kapnia az új adó teljes, az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) benyújtott dokumentációját, illetve a határozati javaslat közvetve csalással gyanúsította meg kuratórium elnökét és a menedzsmentet.

Az ORTT csütörtöki ülésének napirendjének egyik napirendi pontja az a két civil delegált által jegyzett indítvány, amely az iratcsomó kiadását kéri.

Mint Kozma Huba az MTI-nek elmondta, akkora távolságot látott az álláspontok között, hogy berekesztette a tanácskozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik