Üzleti tippek

A vidéki Estek a legnépszerűbbek

admin
admin

2005. 10. 27. 15:43

Az Est média szerint vidéki lapjai népszerűbbek, mint a megyei napilapok.

A Szonda Ipsos 2005. októberében felmérést készített az Est Média megbízásából, amelynek célja a vidéki Est Lapok népszerűségének, olvasottságának feltérképezése volt. A kutatás során azt vizsgálták, hogy a 18-35 éves vidéki megyeszékhelyeken élő fiatalok milyen gyakran és intenzíven használják az Est Lapokat a helyi napilapokhoz viszonyítva.

A kutatási adatok szerint a vidéki Est Lapok olvasottsága számos városban meghaladja a helyi napilapok olvasottságát. Kiemelkedő eredmény született Zala és Győr – Moson – Sopron megyében, ahol a 18-35 éves korosztályban 100 fiatalból 83 rendszeresen olvassa a Zalai Estet, illetve 82 fiatal a Soproni Estet.

Az októberi felmérés adatai alapján a élő városi fiatalok legalább annyira használják az Est kiadványokat, mint a helyi napilapokat. A megyeszékhelyeken élő több mint 534 000 fiatal közül több mint 322 000 olvasót érnek el a 18-35 éves korosztályban.

A reprezentatív kérdőíves kutatás során 2000 főt kérdeztek meg a 18-35 évesek körében. A kvótás mintavétel a megyeszékhelyeken és Sopronban zajlott, személyes utcai megkérdezéssel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.