Üzleti tippek

MTV: 2007 közepéig költözni kell

Legkésőbb 2007 közepéig ki kell költöznie a Magyar Televíziónak (MTV) jelenlegi székházából, akár úgy is, hogy ideiglenes elhelyezést kap az intézmény – mondta Czeglédi László, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Nem bánnám, ha előbb elköltöznén – nyilatkozta az MTI-nek Czeglédi, megemlítve, most tárgyalnak arról, hogy a Szabadság téri épület tulajdonosának ismét fizetne bérleti díjat az ezt a tavalyi év eleje óta szüneteltető MTV. Mint hozzátette, 2006-ra “üzletileg elfogadható” ajánlatot kaptak, ám az idő múltával emelkedne a fizetendő összeg, ami a mihamarabbi költözés mellett szól. Ha addig nem készül el az MTV új, óbudai gyártóbázisa, az is lehetséges, hogy ideiglenes elhelyezést kap az intézmény – mondta Czeglédi.

A kormány tavaly június 30-án döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten, az építkezés és a technológiai fejlesztés költsége mintegy húszmilliárd forint lesz. Gál J. Zoltán akkori kormányszóvivő a hír bejelentésekor azt valószínűsítette, hogy az év szeptemberben közzétehetik a pályázatot. Ez mindmáig nem történt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik