Üzleti tippek

Az online kisebbségek ára

Az informatikai tárca 22,5 millió forinttal támogatta a kisebbségi lapok internetes megjelenését.

Egy és hárommillió forint közötti összeget kapott 12 hazai kisebbség arra, hogy megjelenjenek az interneten is. Kovács Kálmán informatikai miniszter lapunknak elmondta, hogy ezáltal ezek a lapok kis hírforrásokként tudnak megjelenni a többi médium számára.

Csak azokat a lapokat támogatták, amelyek a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítványtól az idén működési támogatást kapott, támogatási szerződéssel rendelkező, és a támogatás további feltételeit is teljesítették.

A szakminiszter szerint ez elsősorban a szétszórtan élő kisebbségeknek jó, és reméli, hogy ezen az úton nemcsak a fiatalok, de az idősek is elérik majd ezeket a lapokat. Kovács az internetes kisebbségi lapok fontosságára egy távolinak tűnő példát hozott, mely szerint egyszer megkérdezett az Egyesült Államokban egy navajo indián nemzetiségű iskolaigazgatót, hogy jó-e nekik az internet. Erre azt mondta: a 24. órában. A navajo nyelvet a negyvenes években olyan kevesen beszélték, hogy az USA a második világháborúban a rádióüzentek kódolása helyett navajo nyelven továbbított információkat, de ma már több mint kétszázezer ember érti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik