Üzleti tippek

Sztárok nélkül indul a Story Tv?

Nem akarják átadni sztárjaikat az országos kereskedelmi csatornák a hamarosan induló Story Tv műsoraihoz. A magyar és külföldi hírességekre, pletykákra összpontosító kábeltévé november 5-én kezdi meg próbaüzemét – írja a Világgazdaság.

Az RTL Klub általában nem engedi el hírességeit más kereskedelmi csatornára. A Story Tv-vel tárgyalunk, és reméljük, hogy mindenki számára üdvözítő megoldás születik – jelezte a lapnak Fazekas László, az RTL Klub sajtófőnöke. A Világgazdaság információi szerint egyedi szerződés köti a tévétársasághoz a műsorvezetőket és szereplőket, legtöbbjük esetében a kontraktusban lefektetik, hogy engedély nélkül nem vehetnek részt más csatorna adásaiban. A másik kereskedelmi tévénél szigorúbbak. Lóránt Gergely, a társaság marketing- és PR-vezetője leszögezte: a Tv 2 nem engedi el a sztárokat.

A Sanoma Budapest a lapkiadók közül elsőként próbálkozik televíziós csatorna indításával Magyarországon. A kiadó 250 millió forinttal szállt be az összértékét tekintve egymilliárd forintos vállalkozásba. A cég eredetileg Frei Tamással, Borsány-Gyenes Andrással, valamint a korábban bankszakemberként tevékenykedő Pákozdi Sándorral együttműködve alapította meg televíziós vállalkozását. A Tv 2-nek is dolgozó Frei Tamás viszont már nem vesz részt az előkészületekben, részesedését pedig Pákozdi Sándor vásárolja ki.

Konstruktív tárgyalásokat folytatunk a nagy televíziókkal – jelezte a lapnak Borsány-Gyenes András, a hivatalos nevén 4 – A Story Tv programigazgatója. Mint mondta: elsősorban a nemzetközi tartalomra épít az adó, a magyar programok az adásidő mintegy 20 százalékát teszik ki. A lap Frei Tamással kapcsolatos információit a vezető megerősítette. A Sanoma tervei szerint egyébként 2006 végére már a tíz legnagyobb adó egyike lehet a csatorna, befektetésük pedig négy-öt éven belül megtérül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik