Üzleti tippek

Terjeszkedik a Spar

Ötmilliárd forintos beruházás eredményeként hétfőn nyílik Veszprémben a hatodik Stop.Shop bevásárlópark, amelynek legnagyobb bérlője a Spar Magyarország Kft – adja hírül a Világgazdaság.

A 14 ezer négyzetméteres eladótérből a huszadik Interspar 7600 négyzetmétert foglal el. Feiner Péter, a nyolcezer embert foglalkoztató Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: november végén Sopronban lesz a 21. Interspar megnyitója, és emellett még nyolc szupermarkettel is bővül a hálózat. A társaság folytatja a terjeszkedést, de a tervekről Feiner Péter egyelőre csak annyit mondott, hogy jövőre még több üzletet kívánnak nyitni.

A háromféle üzlettípusból álló Spar-hálózathoz jelenleg 119 szupermarket, 20 Interspar hipermarket tartozik a 22 Kaiser’s szupermarket mellett. A Spar Magyarország a Spar Ausztria Rt.-hez tartozik, amely 1990-ben alapította meg az Aspiagot (Austria Spar International AG). Ennek irányításával épült ki a Spar-hálózat hazánkban, Szlovéniában, Olasz-, Cseh- és Horvátországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik