Üzleti tippek

Az AXN műsora már az interneten is látható

admin
admin

2005. 10. 17. 15:33

Az AXN televíziós akció- és kalandcsatorna már streaming formában is elérhető az interneten keresztül a T-Online előfizetői számára.

A Lost – Eltűntek, a New York-i helyszínelők és a The Amazing Race első magyarországi sugárzójaként ismert AXN kalandcsatorna műsora az interneten is teljes terjedelmében elérhetővé vált. A műsort a T-Online Magyarország ADSL Multimédia csomagjának előfizetői nézhetik a világhálón. A www.t-online.hu portálon a felhasználók az e-mail címük és jelszavuk megadása után indíthatják el a műsort. A rendszer ellenőrzi, hogy valóban ADSL Multimédia előfizető jelentkezett-e be, és ha ez megtörtént, akkor indul a tévéadás.

Az AXN műsorát külön nem lehet megrendelni, interneten kizárólag a T-Online ADSL Multimédia szolgáltatással nézhető. A csomag jelenleg érvényes akciós előfizetési díja kétéves hűségnyilatkozattal havi bruttó 6195 Ft, egészen az év végéig.

A műsor a számítógép monitorán egy boxban jelenik meg, azonban a „Teljes képernyő” gombra kattintva a televízió képernyőjéhez hasonló módon élvezhető az adás. A T-Online az adást digitális formátumban veszi az AXN által biztosított dekóder és egy műholdvevő segítségével. A műszaki központban egy videoszerver konvertálja és tömöríti a műsorfolyamot, majd elérhetővé teszi az erre létrehozott webes oldalakon. A nézői oldalon a sávszélesség ingadozásait kivédendő, a program pár másodpercnyi anyagot átmeneti tárolóban („puffer”) helyez el a lejátszás közben, emiatt a műsor pár másodperces késéssel látható. A műsorjelet a T-Online a vétel és a dekódolás után tömöríti, a tömörítés fomátuma Windows Media Video 9/Audio 9. A streamelés sávszélessége jelenleg 1,1 Mbps.

Az internet a csatorna terjesztésének egy alternatív módja, így azokhoz a nézőkhöz is eljuthat, akiknek nincs kábelelőfizetése, illetve azokhoz is, akiknek a kábelszolgáltatója egyelőre nem vette fel programjai közé az AXN-t. Mivel Magyarországon a két legnagyobb kábelszolgáltató kínálatában egyelőre nem szerepel a csatorna, az internetes elérési mód mind az AXN, mind a műsoraira igényt tartó nézőknek fontos.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.