Üzleti tippek

Európai kereskedelmi nap novemberben

November 5-én tartják az Európai kereskedelmi nap című rendezvényt, amelynek védnöke Kóka János gazdasági miniszter, fővédnöke Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Bár a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) által kezdeményezett és az uniós Eurocommers Szövetség által is támogatott, európai kereskedelmi nap tegnapi bemutató sajtótájékoztatóján a szakma és a kormányzatot képviselők között nagy volt az egyetértés, a kereskedők nem rejtették véka alá, hogy időnként indokolatlan támadás éri őket – főként multinacionális mivoltuk miatt.

Az itthon november 5-én, Európa számos országában pedig e nap hetének valamelyik napján megrendezendő „ünnep” alkalom lehet arra, hogy évente egyszer a kereskedők is elmondhassák, hogyan javítanak az európai országok polgárainak életminőségén, mekkora szerepet vállalnak a tagok gazdasági fejlődésében. Ugyanakkor az európai kereskedelmi nap kezdeményezése talán nem véletlenül magyar, hiszen a rendezvény alkalmat teremthet arra, hogy a szakma ismét közeledjen az immáron kereskedelemellenessé vált közvéleményhez, és a legfontosabb vitákban szót értsen az állami döntéshozókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik