Üzleti tippek

Ebéd utáni desszert a pornósite

A legtöbb látogató ebéd után érkezik a hazai pornóoldalakra. Bár ezen oldalak olvasói jórészt nagyvállalatok, állami szervek gépei előtt ülve böngészik a friss tartalmat, a potenciális hirdetők egyelőre óvatosak.

A tihanyi Internet Hungary konferencia egyik beszélgetésén a pornó-site-ok üzleti oldalát beszélték át a szakértők – számolt be csütörtökön a Napi Gazdaság.

A tapasztalatok szerint a nem az iparághoz tartozó cégek még nemigen hirdetnek a „felnőtt tartalmat” kínáló oldalakon. Nem akarják “bemocskolni” a brandjüket. Az is ok lehet a hirdetők távolmaradására, hogy sok helyen még rengeteg az illegális tartalom.

Ha lassan is, de némi változás azért érzékelhető. A Machomedia abban bízik, hogy miután már többször sikerült értékesítenie egy-egy felületet, ez a többi hirdető kedvét is meghozhatja. A Goldengate-nél a hirdetések terén az utolsó fél évben pozitív változást érzékel, a bevételen belül immár közel 50 százalékot hoznak a reklámok, míg a többi a filmek letöltése után fizetett összegekből áll össze. Korábban 10 százalék alatt volt a hirdetések súlya.

A szakmabeliek szerint abból a szempontból furcsa a hirdetők távolságtartása, hogy az oldalakat épp a célközönség olvassa: a kimutatások arról tanúskodnak, hogy a nagyvállalatok, állami szervezetek számítógépeiről érkezik a legtöbb találat. A téma iránt érdeklődők elsősorban a munkahelyükről látogatják ezeket az oldalakat. A Luxx honlapjának látogatottsága például ebéd után kezd meredeken emelkedni és 15 óra tájban éri el a csúcsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik