Üzleti tippek

Etikai bizottság dönt Friderikuszról

Vizsgálatot indít a Magyar Televízió (MTV) etikai bizottsága Friderikusz Sándor ellen; a testület dönti el, hogy a műsorvezető eljárása helyettesítésének ügyében etikus volt-e – jelentette be hétfőn Rudi Zoltán. A köztévé elnöke közölte: a testület állásfoglalásának ismeretében döntenek arról, folytatják-e az együttműködést Friderikusszal.

Az MTV elnöke elmondta, hogy a négytagú etikai bizottságnak tagja többek között Horváth Ádám rendező, volt tévéelnök, és Kósa-Somogyi György is.

Mint arról a FigyelőNet is többször beszámolt, a szombati Népszabadságnak adott interjújában a műsorvezető arra szólította fel a politikát, hogy mielőbb távolítsa el Rudi Zoltán tévéelnököt, mert alkalmatlan a posztra. A nyilatkozatot Friderikusz a saját helyettesítése kapcsán kitört botrány apropóján tette.

“Friderikusz Sándor egyik műsorunk kiemelkedően tehetséges műsorvezető-szerkesztője. Se több, se kevesebb” – mondta Rudi Zoltán. “Becsületsértő vádaskodásai nem egyebek, mint egy több sikertelen elnöki pályázaton kudarcot vallott ember próbálkozásai, hogy lejárassa az MTV munkatársait, azt az intézményt, amely lehetőséget adott neki” – nyilatkozta a távirati irodának ezután Rudi Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik