Üzleti tippek

Szélesebb sávon kényelmesebb

Az internet olcsóbbá válásával a honi kis- és középvállalkozások körében egyre terjed a szélessávú technológia. A választásban nem egyedül a költségek adhatnak támpontokat.


Mit kínál a T-Online?


A T-Online legkedvezőbb árú üzleti megoldása az ADSL Eco 512 kbit/sec 3GB forgalom, most havi 6900 forintért. Ez a legkisebb, nagy sávszélességű kapcsolatot ajánló csomag ideális kezdőknek, elsősorban e-mailt használóknak, kis irodáknak, akár 2-3 fő részére is. Hasznos esetleg második vagy harmadik telephelyen kapcsolattartáshoz, e-mailezéshez. De kényelmes kisvállalati megoldást kínál az ADSL Profi is, most havi 11 900 forinttól végtelen forgalommal. Igaz, ez a termék már egy komolyabb vállalatot feltételez, bár nem szükségszerűen több felhasználót. A jelenleg futó akcióban ez a csomag tartalmaz egy domainnevet (www.cegnev.hu típusút), továbbá egy T-Online Internet Biztonság megoldást és egy Microsoft Windows XP Pro software-t magyar nyelven. Ez kényelmes és biztonságos megoldás azoknak, akik nem szeretik a meglepetéseket és szeretnének megjelenni a neten, vagy saját néven levelezni (igazgato@azencegem.hu, vagy azennevem@azencegem.hu e-mail címről). A legalább 5 munkaállomással rendelkező cégek számára kínál megoldást a BDSL 1, 2, 3, vagy 4 mbit/sec sávszélességen 23 900 forinttól, természetesen szintén forgalmi korlát nélkül. Ez az, amit a fogkrémek vagy a samponok között All-In-One -nak neveznek. Mindent beleadtak, beleadnak, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet.


 

Egyértelmű trend, hogy a kis- és középvállalkozások körében tovább terjed a DSL összeköttetések felhasználási aránya, éppen ezért az Invitel nemcsak internetkapcsolatként, hanem adatkommunikációs célokra is javasolja a költséghatékony DSL alapú szolgáltatásokat, például a cégek telephelyeinek összekötéséhez vagy távmunkához – mondja Zsembery György marketingvezérigazgató-helyettes.

Az Invitel teljes körű adatkommunikációs és internetszolgáltatási portfóliót alakított ki: vezetékes (optika és réz), illetve mikrohullámú hálózata révén országos lefedettséget ért el. Jó hír a kisebb vagy szerényebb távközlési költségeket vállaló vállalkozásoknak, hogy a telephelyek összekötése, a távmunka, illetve a mobil munkatársak bekötése olyan új technológiákkal – MPLS alapú IP VPN vagy IP Sec szolgáltatás igénybevételével – valósítható meg, amelyek kisebb adatforgalom esetén is kedvező árúak.

Legális szoftvert is adnak

A T-Online marketingmenedzsere, Civin Péter is mindenképpen ADSL alapú internetelérést javasol a kis- és középvállalatoknak, ma nincs ennél ár-érték arányában megfelelőbb technológia. Természetesen nem egyetlen csomagot kínálnak, s ahogy Civin Péter elmondta, az olcsó technológiának köszönhetően nem annyira a vállalati méret, sokkal inkább a kényelmi szempontok alapján érdemes dönteni az egyes üzleti csomagok között.

A T-Online egyes üzleti csomagjaival a magyar vállalkozások között elterjedt egyik problémára is megoldást nyújt, amennyiben a termék részeként, tehát többletköltség nélkül legális operációs rendszert is ad. A T-Online Internet Biztonság megoldás pedig az izgalmak nélküli internethasználatot hivatott garantálni, megvédve a felhasználó számítógépét a vírusokkal és rosszindulatú támadásokkal szemben.

Kilóg a kábel

Némileg kilóg a sorból a UPC Magyarország Kft., amely üzleti ügyfeleinek kifejezetten bérelt vonali internet-hozzáférést ajánl, mégpedig az országban egyedülálló módon koax hálózaton, ami jelentősen kedvezőbb feltételeket szavatol más bérelt vonali megoldásokhoz képest. Hagymásy András kommunikációs igazgató elmondta az Üzlet&Sikernek, hogy ez az üzleti szolgáltatás – a UPC Business Internet – a bérelt vonali megoldások megbízhatóságát és a teljes körű, az üzleti szféra minden igényét kielégítő szolgáltatásskáláját ötvözi a kábeltévés hozzáférés elérhető árával. Az internet-hozzáférés a UPC Magyarország optikai-koaxiális hálózatát használja, a végberendezés egy router, melynek segítségével a szolgáltatás menedzselhető, s melyhez az üzleti előfizető mindenféle korlátozás nélkül kapcsolhatja hálózatát vagy saját eszközeit.

A Business Internet hozzáférésen kívül a UPC Magyarország Menedzselt Bérelt Vonali (MLLN) szolgáltatásokat is kínál, melyek révén nemcsak internet-hozzáférés valósítható meg, hanem telephelyek közötti közvetlen optikai összeköttetések is kiépíthetők. Ezek segítségével korlátlan adat- és hangátvitelre nyílik mód.

Emellett a hálózattal nem rendelkező kis üzleti előfizetők számára is kínálnak nagyon kedvező megoldásokat: a chello internetes csomagokat ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe az üzleti és a lakossági előfizetők. Így akár már bruttó 5490 forintért is rendelhet közületi előfizető internet-hozzáférést.


A UPC kábeles szolgáltatása:


• Garantált és szimmetrikus sávszélesség 2Mbit/s-tól
• Mindenféle adatforgalmi és hálózati megoszthatósági korlátozás nélkül, kifejezetten szerverek, hálózatok üzemeltetésére ajánlott
• A szolgáltatás minden UPC által lefedett budapesti kerületben elérhető, 2005 őszétől pedig fokozatosan minden vidéki, a UPC kábelhálózata által lefedett városban megrendelhető lesz. Ha a UPC szolgáltatási területén vagy annak közelében, de hálózattal le nem fedett telephelyen kérik a szolgáltatást, az érdeklődő egyedi árajánlatot kap, díjmentes felmérés után, a hálózatépítési költségek legtöbbször teljes átvállalása mellett.
• A bérelt vonali megoldások árainál jelentősen olcsóbban, havi 60 000 forint+áfa díjért vehető igénybe a 2 Mbps sávszélesség esetén, egyéves szerződése mellett.
• A 4 Mbps-os bérelt vonal havi díja 98 000 forint+áfa.
• A Business Internet előfizetés mindezeken túl nemcsak az internet-hozzáférést tartalmazza, hanem teljes körűen kínálja az internet segítségével elérhető szolgáltatásokat is.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik