Üzleti tippek

Budapest Bank: 17 százalékos bővülés a vállalati üzletágban

A Budapest Bank vállalati üzletága az év első kilenc hónapjában számos új terméket és szolgáltatást vezetett be, illetve igazított a kkv szegmens piaci igényeihez.

A Budapest Bank vállalati üzletága az elmúlt 12 hónapban a vállalatokhoz kihelyezett teljes hitelállomány 17 százalékos bővülésével 195 milliárd forintról 226 milliárd forintra emelkedett. A kis- és középvállalati (kkv) szektor számára folyósított hitelek és mérlegen kívüli állomány ugyanebben az időszakban 20 százalékkal, 149 milliárd forintról 179 milliárd forintra nőtt.

A zömmel kis- és középvállalkozások által igénybevett faktoring piacának növekedési üteme 2005 első felére elérte a 30 százalékot, és év végére a teljes piac várhatóan 450-460 milliárd forint forgalmat bonyolít le. Az idei évre tervezett 8-10 milliárd forintos faktoring forgalommal a bank várhatóan a piac 1,5-2 százalékát mondhatja majd magáénak az indulás évében.

A bank hamarosan megkezdi a kkv ügyfelek körében a kártyaelfogadó (POS) terminálok telepítését is, melyeket ingyen bocsát majd ügyfelei rendelkezésére – áll a vállalat közleményében.

A kkv-knak kínált kártyák portfoliója szeptember végétől a Budapest Üzleti Kártyával illetve az Egyforintos vállalati folyószámla-csomag bevezetésével egészült ki. Ez utóbbi csomagot kis számlaforgalmat bonyolító ügyfelek részére kínálja a bank.


A nyár végén a bank tovább bővítette agrárfinanszírozási termékportfolióját, megújította többek között a közraktárhiteleit és bevezette a földalapú támogatások előfinanszírozását. Ennek eredményeként a mezőgazdasági termelőknek nyújtott hitelek állománya elérte a 20 milliárd forintot.

A Budapest Bank a termelési költségek vagy a később érkező támogatások megelőlegezésére nyújt hitelt az agrárvállalkozás tevékenységétől és méretétől függetlenül. Integrátorok bevonásával a bank mintegy 160 kisvállalkozó partnerének helyezett ki hitelt közel 2,2 milliárd forint értékben.

A tavaly bevezetett földalapú támogatásokat megelőlegező hitelek állománya mára meghaladja az egymilliárd forintot.

A mezőgazdasági termelők számára folyósított géplízing értéke 1 és 2 milliárd forint között mozog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik