Üzleti tippek

Lecserélik az ATV szakmai vezetőit

Felmentették Székely Ferencet, a Magyar ATV programigazgatóját és Gyenes András főszerkesztőt, a televízió szakmai igazgatását vezérigazgató-helyettesként Szabó Stein Imre vette át.

“A Magyar ATV vezetősége szakmai munkájuk elismerése mellett dr. Székely Ferenc programigazgatót, illetve Gyenes András főszerkesztőt a munkavégzés alól a mai napon felmentette” – áll Bohács Zoltán elnök-vezérigazgató közleményében, amelyet hétfőn juttatott el a kereskedelmi televízió az MTI-hez.

A közlés szerint a televízió szakmai irányításával a vezetőség műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesként Szabó Stein Imrét bízta meg. Székely Ferenc, az MTV egykori ügyvezető elnöke 2003 júliusától látta el a programigazgatói tisztet a kereskedelmi televíziónál.

Szakmai okokkal indokolta a váltást Bohács Zoltán, az ATV elnök-vezérigazgatója. Az MTI-nek adott nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy az új médiapiaci helyzet tette szükségessé a váltást. “Új műholdas kábelcsatornák megjelenésével kiélezetté vált a piaci helyzet, amiben úgy éreztük, hogy lépnünk kell” – tette hozzá. A kinevezett, új szakmai igazgatótól a programstruktúra kidolgozását várják. Szerinte a nézők a most kezdődő “fokozottabb szakmai munkát” követően néhány hét múlva már észlelni fogják az új irányt jelző új műsorokat és az átalakított vizuális kultúrát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik